Bc. Aneta Zemánková

Bachelor's thesis

Antioxidační kapacita ovocných šťáv a čerstvých šťáv z ovoce

Antioxidant capacity of the commercial juices and the fresh fruit juices
Abstract:
Bakalářská práce je rozdělena na teoretickou část, která se zabývá výrobou a složením ovocných šťáv. Dále obsahuje popis metod stanovení základních složek obsažených ve šťávách. Experimentální část se zabývá stanovením antioxidační kapacity vybranými metodami a stanovením fenolických látek u komerčně dostupných a čerstvě vymačkaných šťáv. Tyto vlastnosti byly zkoumány u šesti pomerančových a pěti grapefruitových …more
Abstract:
The bachelor thesis is divided into a theoretical part and an experimental part. The production of fruit juices, the composition of fruit juices and the methods for the determination of main components present in juices are described in theoretical part. The experimental part deals with the determination of antioxidant capacity and determination of all phenolic compounds in sample of juices. These …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 7. 2014

Thesis defence

  • Date of defence: 27. 8. 2014
  • Supervisor: Ing. Tomáš Hájek, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Zemánková, Aneta. Antioxidační kapacita ovocných šťáv a čerstvých šťáv z ovoce. Pardubice, 2014. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

University of Pardubice

Faculty of Chemical Technology

Bachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs