Antioxidační kapacita ovocných šťáv a čerstvých šťáv z ovoce – Bc. Aneta Zemánková
Bc. Aneta Zemánková
Bachelor's thesis
Antioxidační kapacita ovocných šťáv a čerstvých šťáv z ovoce
Antioxidant capacity of the commercial juices and the fresh fruit juices
Abstract:
Bakalářská práce je rozdělena na teoretickou část, která se zabývá výrobou a složením ovocných šťáv. Dále obsahuje popis metod stanovení základních složek obsažených ve šťávách. Experimentální část se zabývá stanovením antioxidační kapacity vybranými metodami a stanovením fenolických látek u komerčně dostupných a čerstvě vymačkaných šťáv. Tyto vlastnosti byly zkoumány u šesti pomerančových a pěti grapefruitových …moreAbstract:
The bachelor thesis is divided into a theoretical part and an experimental part. The production of fruit juices, the composition of fruit juices and the methods for the determination of main components present in juices are described in theoretical part. The experimental part deals with the determination of antioxidant capacity and determination of all phenolic compounds in sample of juices. These …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 7. 2014
Thesis defence
- Date of defence: 27. 8. 2014
- Supervisor: Ing. Tomáš Hájek, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ZEMÁNKOVÁ, Aneta. \textit{Antioxidační kapacita ovocných šťáv a čerstvých šťáv z ovoce}. Online. Bachelor's thesis. Pardubice: University of Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2014. Available from: https://theses.cz/id/ke9ecr/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Zemánková, Aneta. Antioxidační kapacita ovocných šťáv a čerstvých šťáv z ovoce. Pardubice, 2014. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Antioxidační kapacita instantních čajů
Štěpán Hainiš -
Vliv vodního stresu na obsah fenolických sloučenin a antioxidační kapacity v hlizách brambor
Markéta Strankmüllerová -
Vliv stresu suchem na obsah vitaminu C a antioxidační kapacity v hlízách brambor
Tereza Kvapilová -
Obsahové látky jedlých květů a jejich antioxidační aktivita
Eliška Tvrzníková -
Antioxidační vlastnosti jablek ošetřených osmo-dehydratací\nl{} s přídavkem skořicového aldehydu
Barbora Kuchlerová -
Stanovení biologicky aktivních látek v čerstvých ovocných šťávách
Gabriela Františová -
Ovocné a zeleninové nápoje a jejich biologicky aktivní látky
Marcela Paličková