Modelování a prognózování cen vepřového masa – Bc. Martin Vinš
Bc. Martin Vinš
Diplomová práce
Modelování a prognózování cen vepřového masa
Modeling and forecasting of pork meat prices
Anotace:
Diplomová práce analyzuje trh s vepřovým masem v České republice. Hlavním cílem této práce je stanovení prognózy cen vepřového masa na základě přenosu cen ve výrobkové vertikále vepřového masa. Za tímto účelem jsou sledovány v období mezi roky 2013 a 2017 tři trhy - trh zemědělských výrobců, trh průmyslových výrobců a spotřebitelský trh. Na základě analýzy těchto trhů jsou následně sestaveny jednorovnicové …víceAbstract:
The diploma thesis analyses the market of pork meat in the Czech republic. The main goal of this thesis is to forecast the development of pork meat prices on the assumption of price transmission in pork meat agri-food chain. For this purpose the development of prices on three markets between 2013 and 2017 are observed – the market of agrarian producers, the market of industrial producers and the sellers …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 3. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Lukáš Čechura, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Provozně ekonomická fakultaČeská zemědělská univerzita v Praze
Provozně ekonomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Ekonomika a management / Provoz a ekonomika
Práce na příbuzné téma
-
Ekonometrická analýza cenové transmise ve vertikále produkce piva
Olesya Zhytna -
Ekonometrická analýza cenové transmise ve vertikále produkce vepřového masa
Michaela Machová -
Cenová transmise na trhu s hovězím masem
Pavla Rytířová -
Ekonometrický model determinant cen nemovitostí v Hradci Králové
Lenka Pešková -
Ekonometrický výdajový model spotřeby piva
Radana Kabátová -
Vývoj a změny v komoditní vertikále prasata - vepřové maso v Srbsku před vstupem do EU
Jovana Stojanović -
Potravinová soběstačnost České republiky - vepřové maso
Olga Konšalová -
Vepřové maso – učební text pro obor kuchař
Libor Marčík
Název
Vložil
Vloženo
Práva