Kvalita toustových chlebů ovlivněná vlákninou – Bc. Klára Premusová
Bc. Klára Premusová
Master's thesis
Kvalita toustových chlebů ovlivněná vlákninou
The quality of toast breads affected by fibre
Abstract:
Hlavním cílem diplomové práce Kvalita toustových chlebů ovlivněná vlákninou bylo navrhnout recepturu s přídavkem pšeničné vlákniny (WF 600), bramborové (KF 200), jablečné (AF 12) a kombinace pšeničné vlákniny s psylliem (WF 600 + P 95) v množství 3 %, 6 % a 9 % a následně posoudit vliv přidané vlákniny na kvalitu chlebů. Byl proveden pekařský pokus, senzorická analýza, univerzální tahová/tlaková zkouška …moreAbstract:
The main aim of the thesis The quality of toast breads affected by fibre was to suggest a recipe with addition of wheat fibre (WF 600), potato fibre (KF 200), apple fibre(AF 12) and combination of wheat fibre and psyllium (WF 600 + P 95) in amounts of3 %, 6 % a 9 % and further to assess the effect of added fibre to the quality of bread. I have done a baking experiment, a sensory analysis, universal …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 4. 2017
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Senzorické hodnoceni teffu a výrobků z něj
Kateřina Nedomová -
Senzorické hodnocení kávy z Coffea arabica v závislosti na způsobu přípravy: Testování pomocí senzorického a konzumentského panelu
Markéta Kratochvílová -
Vliv vybraných demografických faktorů na senzorické hodnocení a přijatelnost konzumních druhů mlék
Denisa TOMÁŠKOVÁ -
Produkční potenciál a nutriční hodnota jetelovinových směsí
Nikola Krumbholcová -
Nutriční hodnota listů jetelovin jako bílovinného krmiva pro ekologický chov prasat
Patricie Vašicová -
Nutriční hodnota bramborových hlíz a vlivy působící na její změny
Monika ČERNÁ -
Nutriční hodnota piv vyrobených různou technologií
Irena KOLMANOVÁ -
Vliv podmínek chovu lososovitých ryb na jejich nutriční hodnotu a vnitřní prostředí
Michal Urban
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights