Využití průtokové coulometrie k měření antioxidační aktivity – Petra RIEDELOVÁ
Petra RIEDELOVÁ
Bachelor's thesis
Využití průtokové coulometrie k měření antioxidační aktivity
Application of flow-through coulometry for measurement of antioxidant activity
Abstract:
Cílem práce bylo porovnání celkové antioxidační aktivity různých druhů piva a čaje pomocí metody průtokové coulometrie a UV/Vis spektrometrie. Dále byl sledován vliv ředění vzorků na antioxidační aktivitu a pasivace elektrody během coulometrického měření.Abstract:
The aim of this work was to compare total antioxidant activity of different kinds of beer and tea by methods flow-through coulometry and UV/Vis spectrometry. The influence of sample dilution on the antioxidant activity and passivation of the electrode during coulometric measurement was further subject matter.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 5. 2012
Accessible from:: 14. 5. 2012
Thesis defence
- Supervisor: RNDr. Jana Skopalová, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
RIEDELOVÁ, Petra. Využití průtokové coulometrie k měření antioxidační aktivity. Olomouc, 2012. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Přírodovědecká fakulta
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 14.5.2012
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 14. 5. 2012 dostupné: světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Přírodovědecká fakultaPALACKÝ UNIVERSITY IN OLOMOUC
Faculty of ScienceBachelor programme / field:
Chemistry / Applied Chemistry
Theses on a related topic
-
Antioxidační aktivita potravinového doplňku Chlorella
Barbora HNÍZDOVÁ -
Syntetické antioxidanty a jejich klinická relevance v potravinářském a farmaceutickém průmyslu
Marie Váňová -
Antioxidanty ve vybraných odrůdách hrušní
Barbora Havlíčková -
Antioxidanty v plodech rakytníku řešetlákového a jeho produktech
Lenka Říhová -
Antioxidanty u brambor
Lucie Babováková -
Volné radikály a antioxidanty v reprodukční fyziologii zvířat
Nina MOKRÁČKOVÁ -
Ultravysokomolekulární polyethylen a jeho modifikace antioxidanty
Klára Zábojníková -
Přirozené antioxidanty v potravinách jako prevence oxidativního stresu v organismu
Natálie Kaserová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights