Hodnocení kvality a geografického původu révového vína – Lenka Jančíková
Lenka Jančíková
Bachelor's thesis
Hodnocení kvality a geografického původu révového vína
Evaluation of the quality and geographical origin of grapevine
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá metodami, které jsou zaměřeny na hodnocení kvality a geografického původu révy vinné. Vinařství má bohatou historii, která sahá až do dávných dob starověkého Středomoří. Dnes se vinice této rostliny nachází po celém světě a přináší plody s různorodými chutěmi a charakteristikami. Avšak s rozvojem vinařství přichází i problémy, jako je falšování vína, které poškozuje …moreAbstract:
This bachelor thesis explores methods aimed at assessing the quality and geographical origin of grapevines. Winemaking boasts a rich history tracing back to ancient times in the Mediterranean. Presently, vineyards of this plant sprawl globally, yielding fruits with diverse tastes and characteristics. Nonetheless, the advancement of winemaking presents challenges such as wine counterfeiting, which damaging …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 5. 2024
Thesis defence
- Date of defence: 10. 6. 2024
- Supervisor: Ing. Lukáš Nejdl, Ph.D.
- Reader: Simona Rex, externi
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Agrobiology / General Agriculture
Theses on a related topic
-
Vliv stupně oxidace moštů na senzorické a analytické vlastnosti vín révy vinné
Zdeněk Řihák -
Projekt vytvoření nového pobytového balíčku ve Wine Wellness hotel Amande
Daniela Černíková -
Analytické metody pro stanovení kyseliny jablečné a vinné ve víně
Lucie Töröková -
Analytické metody pro stanovení sacharidů v moštu a víně
Aneta Jarůšková -
Analytické metody pro stanovení cukrů a kyselin ve víně
Alžběta Dorota Dostálová -
Analytické metody použité při odhalování identity vína
Martina Franzeová -
Používané metody pro stanovení termolabilních bílkovin v procesu výroby vína a jejich srovnání
Radomír Hodeček -
Possibilities of Wine and Fish Dishes Pairing
Emil Žižka