Zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku koz a ve vybraném mléčném produktu – Ing. et Ing. Lenka PECOVÁ
Ing. et Ing. Lenka PECOVÁ
Master's thesis
Zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku koz a ve vybraném mléčném produktu
Fatty acid composition of caprine milk and milk products
Anotácia:
Při technologickém zpracování suroviny nastávají v mléce změny, které mají vliv i na vlastnosti mléčného tuku. Mléčné výrobky mohou mít v porovnání s původní surovinou odlišné vlastnosti. Chemické a mikrobiální pochody mohou výskyt a zastoupení jednotlivých mastných kyselin měnit a ovlivňovat tak nutriční hodnotu výrobku. Cílem diplomové práce bylo posouzení zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku …viacAbstract:
Changes occur in milk during the technological processing of raw milk, which also affect the properties of milk fat. Dairy products may have different properties compared to the raw milk. Chemical and microbial processes can alter the presence and distribution of individual fatty acids and thus influence the nutritional value of the product. The aim of this thesis was to assess the presence of fatty …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 14. 6. 2017
- Vedúci: doc. Ing. Eva Samková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
PECOVÁ, Lenka. \textit{Zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku koz a ve vybraném mléčném produktu}. Online. Diplomová práca. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Faculty of Agriculture. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/kkfq98/.
Jak správně citovat práci
PECOVÁ, Lenka. Zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku koz a ve vybraném mléčném produktu. Č. Budějovice, 2017. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of AgricultureMaster programme / odbor:
Agriculture Specialization / Biology and protection of "hobby" organisms
Práce na příbuzné téma
-
Nutriční hodnota a oxidační stabilita rybích olejů a doplňků stravy obsahujících n-3 mastné kyseliny
Michaela Krlínová -
Mastné kyseliny v ovčím mléce
Klára Horáková -
Nenasycené mastné kyseliny ve stravě hospitalizovaných pacientů
Veronika KONHEFROVÁ -
Tuk a mastné kyseliny v čokoládě
Simona Pešková -
Vliv složení krmiva na rychlost produkce, obsah tuku a složení mastných kyselin cvrčka domácího (Acheta domesticus)
Pavel Pucholt -
Kozí mléko a jeho využití
Martin Novotný -
Použití metody MALDI-TOF k detekci falšování kozího a ovčího mléka mlékem kravským
Kristýna Řehořová -
Kozí mléko a možnosti jeho zpracování
Štěpánka Zanášková
Názov
Vložil
Vložené
Práva