Hodnotenie vplyvu vybraných látok na organoleptické parametre vín – Bc. Dajana Barancová
Bc. Dajana Barancová
Master's thesis
Hodnotenie vplyvu vybraných látok na organoleptické parametre vín
Hodnocení vlivu vybraných látek na organoleptické parametry vín.
Abstract:
Diplomová práce byla vypracována na Ústavu posklizňové technologie zahradnických produktů na Zahradnické fakultě Mendelovy univerzity v Brně v letech 2016/2018. Práce se zabývala látkovými složkami, které měly ovlivnit chuť a vůni vína. Bylo třeba zaměřit se na principy senzorického hodnocení a metody senzorické analýzy. V praktické části práce se obohatili o vybrané látky s potenciálním vlivem na …moreAbstract:
This thesis was prepared at the Institute of Post-Harvest Technologies of Horticulture at the Faculty of Horticulture of the Mendel University in Brno in years 2016/2018.The work dealt with fabrics that should influence the taste and aroma of wine. It was necessary to focus on the principles of sensory evaluation and sensory analysis. In the practical part of the work, wines have been enriched on selected …moreAbstract:
Diplomová práca bola vypracovaná na Ústave posklizňové technológie záhradníckych produktov na Zahradníckej fakulte Mendelovej Univerzity v Brne v rokoch 2016/2018. Práca sa zaoberala látkovými zložkami, ktoré mali ovplyvniť chuť a vôňu vína. Bolo potrebné sa zamerať na princípy senzorického hodnotenia a metódy senzorickej analýzy. V praktickej časti práce sa obohatili vína o vybrané látky s potencionálnym …more
Language used: Slovak
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2018
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Josef Balík, Ph.D.
- Reader: Aleš Urbánek, Ing.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / field:
Horticultural Engineering / Management of Horticulture Technology
Theses on a related topic
-
Analytické a senzorické hodnotenie vínnych destilátov
Orsolya Jávorka -
SENZORICKÉ HODNOCENÍ MÍCHANÝCH NÁPOJÚ
Michal Klačanský -
Degustační tabulky pro senzorické hodnocení vína.
Antonina Zaluzhna -
Senzorické hodnocení vybraných druhů ovocných vín
Jiří PRÁŠEK -
Systémy senzorického hodnocení vín.
Andrea Kuchyňková -
Gastronomická specifika a senzorické vlastnosti vín Slovácké podoblasti
Michaela Voborníková -
Analytické a senzorické možnosti kontroly falšování pravosti révového vína
Kamil Rozek -
Technologie výroby vína pomocí řízené a spontánní fermentace
Hana Svobodová