Jsou parmy obecné v době výtěru "jedovaté" pro ostatní vodní organismy? – Pavel ŠVEJDA
Pavel ŠVEJDA
Bachelor's thesis
Jsou parmy obecné v době výtěru "jedovaté" pro ostatní vodní organismy?
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou toxicity u ryb s důrazem na parmu obecnou Barbus barbus (Linnaeus, 1758), jejíž tkáně a především jikry způsobují člověku po požití otravu známou jako "parmová cholera". V této práci bylo zkoumáno její možné letální toxické působení na pokusné organismy, jimiž se pro účely experimentu stali blešivec ježatý Dikerogammarus villosus (Sowinsky, 1894), rak mramorovaný …moreAbstract:
This bachelor thesis deals with fish toxicity with the emphasis on the barbel (Barbus barbus Linnaeus, 1758). Its tissues and especially roe cause poisoning to human known as a "barbel cholera". Possible lethal effects of barbel the killer shrimp Dikerogammarus villosus (Sowinsky, 1894), the marbled crayfish Procambarus virginalis Lyko, 2017 and the round goby Neogobius melanostomus (Pallas, 1814) …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 9. 6. 2020
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Lukáš Veselý, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ŠVEJDA, Pavel. \textit{Jsou parmy obecné v době výtěru ''jedovaté'' pro ostatní vodní organismy?}. Online. Bachelor's thesis. České Budějovice: University of South Bohemia in České Budějovice, Faculty of Fisheries and Protection of Waters. 2020. Available from: https://theses.cz/id/kmb3qm/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
ŠVEJDA, Pavel. Jsou parmy obecné v době výtěru "jedovaté" pro ostatní vodní organismy?. Č. Budějovice, 2020. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta rybářství a ochrany vod
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Fakulta rybářství a ochrany vodUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of Fisheries and Protection of WatersBachelor programme / field:
Zootechnics / Fishery
Theses on a related topic
-
Omega-3 a 6 nenasycené mastné kyseliny
Jan Javůrek -
Porovnání profilu mastných kyselin v tukové tkáni prasat s ohledem na rozdílně obohacené krmivo o nenasycené mastné kyseliny
Dana Homolková -
Vliv doby obohacování krmiva o nenasycené mastné kyseliny na vybrané parametry jatečné hodnoty prasat se zřetelem na kompozici mastných kyselin intramuskulárního tuku
Jiří Pantoflíček -
Trans mastné kyseliny ve výživě člověka a jejich vliv na zdraví
Alena Tokareva -
Nenasycené mastné kyseliny
Zdeněk Brunclík -
Nenasycené mastné kyseliny ve stravě hospitalizovaných pacientů
Veronika KONHEFROVÁ -
Úloha kyseliny dokosahexaenové v regulaci apoptózy nádorových buněk tlustého střeva
Martin Krkoška -
Trans nenasýtené mastné kyseliny vo výžive človeka
Lucia Balleková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights