Vojtěch NEUWIRTH
Bachelor's thesis
Studium polymorfismu kakaového másla.
Study of cocoa butter polymorphism
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá studiem krystalických struktur kakaového másla s cílem vyhodnotit vhodnou temperační metodu a vhodný materiál formy pro samotnou přípravu cukrovinek. V literární rešerši je shrnuta chemická kompozice kakaového másla, fázové přechody, nukleace, krystalizace a temperace. V rámci experimentální práce byly připraveny vzorky pro porovnání tří temperačních postupů, a to metody …moreAbstract:
This bachelor's thesis deals with the study of crystalline structures of cocoa butter with the aim to evaluate a suitable tempering method and a suitable mould material for the preparation of chocolate confectionery. The literature review summarizes the chemical composition of cocoa butter, phase transitions, nucleation, crystallization and tempering process. As part of the experimental work, samples …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 17. 8. 2021
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Vojtěch Kupka, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
NEUWIRTH, Vojtěch. Studium polymorfismu kakaového másla.. Olomouc, 2021. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Přírodovědecká fakulta
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Přírodovědecká fakultaPalacký University Olomouc
Faculty of ScienceBachelor programme / field:
Physics / Applied Physics
Theses on a related topic
- No theses on a related topic available.
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights