Markus Quirchmair

Diplomová práce

Nudging and choice architecture in health - A way to improve nutrition?

Nudging and choice architecture in health - A way to improve nutrition?
Anotace:
Velká část světové zátěže nepřenosných nemocí je způsobena nezdravým výběrem jídla, který jsou utvářen nevědomými faktory jedinců. Usměrňování (Nudging) může být nástrojem politický činitelů k řízení volby lidí směrem k zdravějšímu, delšímu a lepšímu životu. Tato nově objevená strategie nabývá na pozornosti v Rakousku, nicméně mnoho nesrovnalostí stále zůstává nevyjasněno. Účelem této práce bylo prozkoumat …více
Abstract:
AbstractBackground: A large proportion of the global burden of non-communicable diseases are caused by unhealthy food choices of individuals which are shaped by unconscious factors. Nudging and choice architecture can be a tool for policymakers in order to steer people towards choices that will help them to live healthier, longer and better lives. This is an emerging strategy gaining attention within …více
 
 
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 4. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 24. 9. 2018
  • Vedoucí: Ludmila Štěrbová
  • Oponent: Nick Fahy

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola ekonomická v Praze
http://www.vse.cz/vskp/eid/75062

Vysoká škola ekonomická v Praze

Magisterský studijní program / obor:
Mezinárodní ekonomické vztahy / International Business - Central European Business Realities