Složky funkčních potravin v chemoprevenci nádorových onemocnění – Nikola Baráková
Nikola Baráková
Bakalářská práce
Složky funkčních potravin v chemoprevenci nádorových onemocnění
The Compounds of Functional Foods in the Prevention of Cancer
Anotace:
Práce se zabývá některými složkami funkčních potravin, které mohou hrát preventivní roli proti rakovině. První kapitola pojednává o funkčních potravinách obecně a o tom, jakou roli hraje výživa v dopadu na lidské zdraví. Velká část práce je věnována procesu vzniku rakoviny, který je nezbytné uvést pro pochopení mechanismu účinku složek funkčních potravin. Nejvíce prostoru je věnováno samostatným účinkům …víceAbstract:
This bachelor's theses occupies with the compounds of functional foods -- nutriceuticals -- which may play protective role against cancer. The first chapter deals with functional foods in general and the role of nutrition in one's health. A great part of the thesis is dedicated to the process of carcinogenesis, which is essential to understanding the mechanism of action of nutriceuticals. The greates …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. MVDr. Ing. Tomáš Komprda, CSc.
- Oponent: Ivana Škarecká, Ing.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Equol a funkční potraviny
Kateřina Jahodová -
Funkční potraviny a jejich benefity na lidský organismus
Monika Dvořáková -
Pekárenské výrobky a těstoviny jako funkční potraviny
Victoria Patricie Lehkoživová -
Microgreens - využití klíčních rostlin jako funkční potraviny
Tereza Haladějová -
Funkční potraviny a jejich uplatnění na regionálním trhu potravin
Nikola NACHÁZELOVÁ -
FUNKČNÍ POTRAVINY A JEJICH ROLE V GASTRONOMII
Petr Žižlavský -
Funkční potraviny z pohledu biologicky aktivních látek
Denisa Holasová -
Funkční potraviny
Dana PLÍŠKOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva