Kateřina Romanská

Bachelor's thesis

Faktory ovlivňující kvalitu masa perliček

Factors affecting meat quality in guinea fowls
Abstract:
Předpokládá se, že produkce a spotřeba drůbežího masa se bude nadále zvyšovat i v budoucnu. Z tohoto důvodu se v poslední době zvyšuje produkce masa pocházející z alternativních druhů drůbeže, mezi které se řadí perličky. Existují názory, že by perličky mohly v budoucnu konkurovat kuřecímu masu. Jedním z důvodů je ten, že maso perliček má lepší nutriční složení než maso kuřecí. Obsahuje více bílkovin …more
Abstract:
Poultry production and consumption is expected to increase in the future. For this reason, the production of meat from alternative types of poultry, including guinea fowl, has recently been on the rise. Some claim that guinea fowls could compete with chickens in the future. One of the reasons is that guinea fowl meat has a better nutritional composition than chicken meat. It contains more protein, …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 23. 4. 2023

Thesis defence

  • Date of defence: 25. 5. 2023
  • Supervisor: doc. Ing. Lukáš Zita, Ph.D.
  • Reader: Adam Kraus, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů

Czech University of Life Sciences Prague

Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources

Bachelor programme:
Food and Nutrition

 
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights
Theses kons7s kons7s/2
23/4/2023
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.