Kateřina Romanská
Bachelor's thesis
Faktory ovlivňující kvalitu masa perliček
Factors affecting meat quality in guinea fowls
Abstract:
Předpokládá se, že produkce a spotřeba drůbežího masa se bude nadále zvyšovat i v budoucnu. Z tohoto důvodu se v poslední době zvyšuje produkce masa pocházející z alternativních druhů drůbeže, mezi které se řadí perličky. Existují názory, že by perličky mohly v budoucnu konkurovat kuřecímu masu. Jedním z důvodů je ten, že maso perliček má lepší nutriční složení než maso kuřecí. Obsahuje více bílkovin …moreAbstract:
Poultry production and consumption is expected to increase in the future. For this reason, the production of meat from alternative types of poultry, including guinea fowl, has recently been on the rise. Some claim that guinea fowls could compete with chickens in the future. One of the reasons is that guinea fowl meat has a better nutritional composition than chicken meat. It contains more protein, …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 23. 4. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 25. 5. 2023
- Supervisor: doc. Ing. Lukáš Zita, Ph.D.
- Reader: Adam Kraus, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ROMANSKÁ, Kateřina. \textit{Faktory ovlivňující kvalitu masa perliček}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2023. Available from: https://theses.cz/id/kons7s/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme:
Food and Nutrition
Theses on a related topic
-
Kvalita masa u extenzivně vykrmovaných prasat
Tomáš Kubát -
Genetické markery kalpainy a kalpastatity a kvalita masa u různých druhů hospodářských zvířat
Filip Dytrt -
Kvalita masa vybraných genových zdrojů králíků
Iva Jiříková -
Kvalita masa z pohledu histochemických analýz
Zuzana Štemberková -
Kvalita masa u kachen vykrmovaných v různých podmínkách chovu
Dorota Hanáková -
Kvalita masa prasat s rozdílným genotypem
Michaela Trojanová -
Kvalita masa králíků s rozdílnou technikou krmení
Tereza Cyrani -
Pastevní výkrm kuřat a kvalita masa
Eliška Suchanová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights