Pozitiva a rizika konzumace biopotravin – Lucie ŠŤASTNÁ
Lucie ŠŤASTNÁ
Bakalářská práce
Pozitiva a rizika konzumace biopotravin
Benefits and risks of organic foods consumption
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá biopotravinami a jejich vlivem na zdraví, jelikož výživa a životní styl ovlivňují zdraví organismu. Zároveň pravidelná pohybová aktivita a konzumace pestré a zdravé stravy, velmi přispívá k dobrému zdravotnímu stavu člověka. Cílem bakalářské práce bylo zjistit, zda jsou biopotraviny zdravější než konvenční potraviny a současně zjistit jaký pohled mají mladé matky na biopotraviny …víceAbstract:
The bachelor thesis deals with organic food and its influence on health because nutrition and lifestyle affect the health of the organism. At the same time, regular physical activity and eating of a varied and healthy diet greatly contributes to good human health. The aim of this bachelor thesis was to find out whether organic food is healthier than conventional food and at the same time to find out …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2020
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Mgr. Dagmar Skýbová
Citační záznam
Jak správně citovat práci
ŠŤASTNÁ, Lucie. Pozitiva a rizika konzumace biopotravin. Ostrava, 2020. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Lékařská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Lékařská fakultaOSTRAVSKÁ UNIVERZITA
Lékařská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Veřejné zdravotnictví / Ochrana veřejného zdraví
Práce na příbuzné téma
-
Antioxidační aktivita ovoce: ekologické vs. konvenční zemědělství
Kateřina Veselá -
Ekologické zemědělství v Evropské unii a České republice - komparace výkonnosti biofarmy a konvenční farmy
Petra Strnadlová -
Ekologické zemědělství a biopotraviny živočišného původu
Zdenek Škoda -
Ekonomické zhodnocení přechodu z konvenčního na ekologické zemědělství
Eliška Poskočilová -
Změny v postavení agrárního sektoru v ČR se zaměřením na ekologické zemědělství
Kateřina Chomátová -
Ekologické zemědělství a produkce biopotravin v České republice
Barbora Zatloukalová -
Využití pracovního koně v zemědělství: výhody a úskalí zemědělství s nízkou uhlíkovou stopou
Blanka Valášková Kuldová -
Ekologické zemědělství a jeho vliv na rozvoj venkova v mikroregionu Lounské Podlesí
Věra Zahradníková