Tereza VLČKOVÁ

Bakalářská práce

Studium obsahu iontů kovů v jogurtech

Study of the metals ions content in yoghurts
Anotace:
Mléčné výrobky tvoří nedílnou součást jídelníčku většiny populace. Vyznačují se výbornou nutriční hodnotu a obsahují potřebné makroprvky a stopové prvky nutné pro správné fungování organismu. Kumulací v prostředí a také výrobu samotných výrobků do nich mohou ovšem pronikat také nežádané těžké kovy, které našemu zdraví naopak škodí. Tato bakalářská práce se zabývá studiem obsahu iontů kovů v osmi různých …více
Abstract:
Milk products are a part of diet for majority of population. They have great nutritional value and contain necessary macro elements and trace elements which are essential for good organism function. However, by cumulation in environment and manufactory of dairy products themselves, unwanted heavy metals which can damage our health, can appear too. This bachelor thesis is focused on study of the metals …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 6. 2022
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Mgr. Martin Mucha, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

VLČKOVÁ, Tereza. Studium obsahu iontů kovů v jogurtech. Ostrava, 2022. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Přírodovědecká fakulta

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Přírodovědecká fakulta