Nazvanija bljud russkoj nacionalnoj kuchni i ih češskych ekvivalentov: sopostavitelnyj aspekt – Bc. Lesia Tarasovych
Bc. Lesia Tarasovych
Bakalářská práce
Nazvanija bljud russkoj nacionalnoj kuchni i ih češskych ekvivalentov: sopostavitelnyj aspekt
Naming of Dishes of Russian Cuisine and their Czech Equivalents: Comparative Aspect
Abstract:
The main aim of the bachelor thesis entitled «Naming of dishes of Russian national cuisine and its Czech equivalents: comparative aspect» is the analysis of Russian dishes and their Czech equivalents in terms of complete equivalence of names of Russian and Czech dishes, from the viewpoint of grammatical structure of their name and in terms of the origin of their names. The work also features international …víceAbstract:
Hlavním cílem bakalářské diplomové práce s názvem « Pojmenování jídel ruské národní kuchyně a jejích českých ekvivalentů: srovnávací aspekt» je analýza ruských jídel a jejich českých ekvivalentů z pohledu úplné rovnocennosti názvů ruských a českých jídel, z hlediska gramatické struktury jejich pojmenování a z hlediska původu jejich názvů. Práce také charakterizuje světovou kuchyni a popisuje rozmanitost …víceKlíčová slova
Světová kuchyně ruská národní kuchyně pojmenování jídel české ekvivalenty srovnávací aspekt původ názvů jídel gramatická struktura podstatných jmen víceslovná a jednoslovná pojmenování. World Cuisine Russian national cuisine naming meals Czech equivalents comparative aspect the origin of names of dishes grammatical structure of nouns multi-word and one-word naming.
Jazyk práce: ruština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 5. 2014
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/fui2a/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 9. 6. 2014
- Vedoucí: Mgr. Olga Berger
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Filozofická fakultaMasarykova univerzita
Filozofická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Filologie / Ruština se zaměřením na oblast firemní praxe, služeb a cestovního ruchu
Práce na příbuzné téma
-
Názvy ulic a náměstí v Lounech a jejich jazyková analýza
Radka HENZLOVÁ -
Struktura morfologických kategorií podstatných jmen v ruském a českém jazyce
Veronika MALÁTOVÁ -
The study of the phylogeny and taxonomy of selected genera of Erebidae (Lepidoptera; Noctuoidea) as a tool for understanding of origin of the Afrotropical moth fauna
Nikolai IGNATEV -
Darwin and his <I>On the Origin of Species</I> as a part of the evolution of thought in nineteenth century Britain
Nika Göthová -
Lexical analysis of names of Czech dishes and their translation into English
Gabriela PEJŠKOVÁ -
Ruská kuchyňa na Slovensku
Monika Hrvolová -
Národní kuchyně jako součást stereotypního vnímání Ruska
Michaela Cvejnová -
Národní kuchyně Ruska se zaměřením na porovnání západní a východní oblasti ruské gastronomie
Ekaterina Popova