Bc. Eva Večeřová
Diplomová práce
Mikrobiální obraz koření
Microbial aspects of spices
Anotace:
Významným faktorem pro posouzení kvality koření je jeho mikrobiální kontaminace. Práce se zabývá zhodnocením mikrobiální čistoty koření na našem trhu a možným vlivem na lidské zdraví. Teoretická část je zaměřena na anaerobní sporulující bakterie, plísně a mykotoxiny potenciálně se nacházející v koření. Dále se věnuje faktorům ovlivňující růst mikroorganismů se zaměřením na jejich antimikrobální účinky …víceAbstract:
Microbial contamination is important factor for evaluation of quality of spice. Thesis is focused on appraisal of microbial cleanness of spice on our market and possible impact on human health. Practical part is focused on anaerobic spore-forming bacteria, mold and mycotoxins potentially present in spice. Moreover is dedicated to factors influencing growth of microorganisms with focus on their antimicrobial …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 5. 2012
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/ksrfc/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 14. 6. 2012
- Vedoucí: doc. MUDr. Jan Šimůnek, CSc.
- Oponent: RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasarykova univerzita
Lékařská fakultaMagisterský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Nutriční specialista
Práce na příbuzné téma
-
Termorezistentní plísně v prostředí
Kateřina Pražáková -
Termorezistentní mikroskopické houby v bylinách pro přípravu " čaje "
Petr Michálek -
Xerofilní plísně jako původci kažení potravin s vysokým obsahem jednoduchých sacharidů a nízkou vodní aktivitou
Romana Gottvaldová -
Kontaminace koření mykotoxinem ochratoxinem A v ČR
Veronika Frková -
Optimalizace molekulárně biologické metody pro detekci kontaminant v koření
Markéta Došková