Bc. Sabina Malá

Master's thesis

Možnosti výroby hořčičné omáčky bez použití konzervačních látek

Production possibilities of mustard sauce without preservatives
Abstract:
Diplomová práce se zabývá problematikou výroby hořčičných omáček bez přídavku syntetických konzervačních činidel. V první části jsou shrnuty teoretické poznatky o rostlině hořčice, jejím pěstování, technologickém zpracování a konzervaci potravin bez syntetických konzervačních látek. Další informace popisují antimikrobiální účinky hořčice, působení konzervačních látek a obsahových látek hořčice na výživu …more
Abstract:
This diploma thesis deals with the production of mustard sauces without the addition of synthetic preservatives. The first part summarizes theoretical knowledge about mustard plant, its cultivation, technological processing and preservation of food without synthetic preservatives. Further information describes the antimicrobial effects of mustard, the effects of preservatives and mustard ingredients …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2020

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Radka Langová, Ph.D.
  • Reader: Lenka Machálková, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta