Bc. Sabina Malá

Diplomová práce

Možnosti výroby hořčičné omáčky bez použití konzervačních látek

Production possibilities of mustard sauce without preservatives
Anotace:
Diplomová práce se zabývá problematikou výroby hořčičných omáček bez přídavku syntetických konzervačních činidel. V první části jsou shrnuty teoretické poznatky o rostlině hořčice, jejím pěstování, technologickém zpracování a konzervaci potravin bez syntetických konzervačních látek. Další informace popisují antimikrobiální účinky hořčice, působení konzervačních látek a obsahových látek hořčice na výživu …více
Abstract:
This diploma thesis deals with the production of mustard sauces without the addition of synthetic preservatives. The first part summarizes theoretical knowledge about mustard plant, its cultivation, technological processing and preservation of food without synthetic preservatives. Further information describes the antimicrobial effects of mustard, the effects of preservatives and mustard ingredients …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Radka Langová, Ph.D.
  • Oponent: Lenka Machálková, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Ekotrofologie