Možnosti výroby hořčičné omáčky bez použití konzervačních látek – Bc. Sabina Malá
Bc. Sabina Malá
Master's thesis
Možnosti výroby hořčičné omáčky bez použití konzervačních látek
Production possibilities of mustard sauce without preservatives
Abstract:
Diplomová práce se zabývá problematikou výroby hořčičných omáček bez přídavku syntetických konzervačních činidel. V první části jsou shrnuty teoretické poznatky o rostlině hořčice, jejím pěstování, technologickém zpracování a konzervaci potravin bez syntetických konzervačních látek. Další informace popisují antimikrobiální účinky hořčice, působení konzervačních látek a obsahových látek hořčice na výživu …moreAbstract:
This diploma thesis deals with the production of mustard sauces without the addition of synthetic preservatives. The first part summarizes theoretical knowledge about mustard plant, its cultivation, technological processing and preservation of food without synthetic preservatives. Further information describes the antimicrobial effects of mustard, the effects of preservatives and mustard ingredients …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2020
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Radka Langová, Ph.D.
- Reader: Lenka Machálková, externi
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Ecotrophology
Theses on a related topic
-
Využití bylinných silic při konzervaci potravin
Jana Vlčková -
Možnosti aplikace silic z vybraných druhů čeledi Apiaceae pro konzervaci potravin
Markéta Vrbatová -
Tradiční metody konzervování potravin a jejich moderní alternativy
Anna Köppelová -
Esenciální oleje z hřebíčku a skořice
Tereza Janošková -
Plevele ve vybraných množitelských porostech hořčice bílé
Ivana Pačesová -
Dynamika biometrických parametrů hořčice bílé při mimoprodukčním využití
Jiří Vailich -
Možnosti konzervace plnotučné hořčice bez využití chemických konzervantů
Kristýna NAVRÁTILOVÁ