Možnosti výroby hořčičné omáčky bez použití konzervačních látek – Bc. Sabina Malá
Bc. Sabina Malá
Diplomová práce
Možnosti výroby hořčičné omáčky bez použití konzervačních látek
Production possibilities of mustard sauce without preservatives
Anotace:
Diplomová práce se zabývá problematikou výroby hořčičných omáček bez přídavku syntetických konzervačních činidel. V první části jsou shrnuty teoretické poznatky o rostlině hořčice, jejím pěstování, technologickém zpracování a konzervaci potravin bez syntetických konzervačních látek. Další informace popisují antimikrobiální účinky hořčice, působení konzervačních látek a obsahových látek hořčice na výživu …víceAbstract:
This diploma thesis deals with the production of mustard sauces without the addition of synthetic preservatives. The first part summarizes theoretical knowledge about mustard plant, its cultivation, technological processing and preservation of food without synthetic preservatives. Further information describes the antimicrobial effects of mustard, the effects of preservatives and mustard ingredients …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Radka Langová, Ph.D.
- Oponent: Lenka Machálková, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Ekotrofologie
Práce na příbuzné téma
-
Využití bylinných silic při konzervaci potravin
Jana Vlčková -
Možnosti aplikace silic z vybraných druhů čeledi Apiaceae pro konzervaci potravin
Markéta Vrbatová -
Tradiční metody konzervování potravin a jejich moderní alternativy
Anna Köppelová -
Esenciální oleje z hřebíčku a skořice
Tereza Janošková -
Plevele ve vybraných množitelských porostech hořčice bílé
Ivana Pačesová -
Dynamika biometrických parametrů hořčice bílé při mimoprodukčním využití
Jiří Vailich -
Možnosti konzervace plnotučné hořčice bez využití chemických konzervantů
Kristýna NAVRÁTILOVÁ