Hodnocení kvality bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo – Bc. Adéla HANUŠOVÁ
Bc. Adéla HANUŠOVÁ
Master's thesis
Hodnocení kvality bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo
Quality evaluation of gluten-free products with a focus on pastries
Abstract:
Tématem této diplomová práce je navrhnout bezlepkovou směs z přirozeně bezlepkových druhů mouky, která bude splňovat technologické a senzorické vlastnosti bezlepkového pečiva. Pro zlepšení struktury byly do těsta přidány výlisky Ostro-pestřce mariánského. Výlisky by měly posílit nutriční hodnotu. V literární části je definována charakteristika pekárenských výrobků, pekařských výrobků bez lepku a suroviny …moreAbstract:
The topic of this diploma thesis is to design a gluten - free mixture made of natu-rally gluten - free types of flour, which will meet the technological and sensory properties of gluten - free pastery. To improve the structure, the milk thistle mol-dings were added to the dough. Pressings should improve nutritional value. The literature section defines the characteristics of bakery products, gluten …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 4. 2022
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Dana Jirotková, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
HANUŠOVÁ, Adéla. \textit{Hodnocení kvality bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo}. Online. Master's thesis. České Budějovice: University of South Bohemia in České Budějovice, Faculty of Agriculture and Technology. 2022. Available from: https://theses.cz/id/l3jrdm/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
HANUŠOVÁ, Adéla. Hodnocení kvality bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo. České Budějovice, 2022. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Fakulta zemědělská a technologickáUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of Agriculture and TechnologyMaster programme / field:
Quality and Processing of Agricultural Products / Quality and Processing of Agricultural Products
Theses on a related topic
-
Vliv výlisků ostropestřece mariánského v krmné směsi brojlerových kuřat na sensorickou jakost masa
Kateřina Sedláčková -
Hodnocení bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo
Tomáš BRTNA -
Hodnocení kvality bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo
Radka OSINKOVÁ -
Hodnocení bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo
Aneta BRABENCOVÁ -
Hodnocení kvality bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo
Tomáš MARKO -
Hodnocení kvality bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo
Helena ZIMMELOVÁ
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights