Hodnocení pšenice z hlediska výživy a zdraví člověka – Fridolín Tlustý
Fridolín Tlustý
Bakalářská práce
Hodnocení pšenice z hlediska výživy a zdraví člověka
Evaluation of wheat in terms of nutrition and human health
Anotace:
Pšenice je jedna z nejvíce pěstovaných a zpracovávaných rostlin na světě. Na trhu existuje nepřeberné množství výrobků, které byly z pšenice vyrobeny, a které patří neodmyslitelně do každodenního běžného stravování lidí.Tato literární rešerše charakterizuje obiloviny s následným přiblížením pšenice, jejích druhů a jejího morfologického složení a potravního významu pro člověka. Chemického složení a …víceAbstract:
Wheat is one of the most cultivated and processed plants in the world. There are plenty of products on the market that have been made from wheat and which are inherently part of everyday common eating.This literary research characterizes cereals with focus on wheat, its species and its morphological composition and its food importance to human. Follows a chemical composition and descriptions of individual …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Oldřich Faměra, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
TLUSTÝ, Fridolín. \textit{Hodnocení pšenice z hlediska výživy a zdraví člověka}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/l4j0a0/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Alergická reakce při intravenózní aplikaci kontrastní látky
Jakub Karvay -
Alergická reakce a anafylaktický šok v přednemocniční péči
Adam POHOŘSKÝ -
Alergická reakce na bodnutí blanokřídlým hmyzem
Anna Vojtová -
Celiakie
Kateřina Křížková -
Analýza střevního mikrobiomu a stanovení lepkových peptidů u pacientů s celiakii
Barbora Štefíková
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses l4j0a0 l4j0a0/2
20. 4. 2018