Hodnocení kvality bezlepkových potravin se zaměřením na těstoviny – Bc. Adéla KRŮČKOVÁ
Bc. Adéla KRŮČKOVÁ
Diplomová práce
Hodnocení kvality bezlepkových potravin se zaměřením na těstoviny
Quality assessment of gluten-free foods with a focus on pasta
Anotace:
Diplomová práce se zabývá hodnocením bezlepkových těstovin s důrazem na bezlepkové těstoviny vyrobené z luštěnin. V posledních letech zájem o bezlepkovou stravu stále roste především z důvodu, že bezlepková dieta je zatím jediná možná léčba onemocnění celiakie. První část práce se zaměřuje na témata jako bezlepkové potraviny a strava, bezlepková dieta a onemocnění, při kterých je nastavena, tedy celiakie …víceAbstract:
This thesis deals with the evaluation of gluten-free pasta, with emphasis on gluten-free pasta made from legumes. In recent years, the interest in gluten-free diets has been growing, mainly because gluten-free diets are the only available cure for celiac disease so far. The first part of the thesis focuses on topics such as gluten-free foods and diet and diseases in which it is set - celiac disease …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Dana Jirotková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KRŮČKOVÁ, Adéla. \textit{Hodnocení kvality bezlepkových potravin se zaměřením na těstoviny}. Online. Diplomová práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Fakulta zemědělská a technologická. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/l71qry/.
Jak správně citovat práci
KRŮČKOVÁ, Adéla. Hodnocení kvality bezlepkových potravin se zaměřením na těstoviny. České Budějovice, 2024. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Fakulta zemědělská a technologickáJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Fakulta zemědělská a technologickáMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Bezlepková strava
Vladislava Solodkaia -
Bezlepková strava a její vliv na zdraví člověka
Jan Vinkler -
Bezlepková strava ve sportu
Marek Pastorek -
Bezlepková strava
Martina Mrázková -
Bezlepková strava v gastronomických zařízeníc
Veronika Ševčíková -
Pohanka a její užití v bezlepkové stravě
Jana Doležalová -
Nutriční hodnocení přirozeně bezlepkových potravin ve stravě celiaka
Alexandra KOČANOVÁ -
Rizika deficitu mikronutrientů u pacientů s alergií na bílkovinu kravského mléka
Veronika Spáčilová
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Složky
Soubory
Bulánová, L.
7. 5. 2024