Kateřina VAKOVÁ
Bachelor's thesis
Udržitelná strava podle nutričních terapeutů
A sustainable diet according to nutritional therapists
Abstract:
Tématem bakalářské práce je "Udržitelná strava podle nutričních terapeutů". Úvod teoretické části se věnuje konceptu udržitelnosti, její historii a roli v potravinových systémech. Zvláštní pozornost je věnována rostlinné a živočišné stravě v rámci dopadu na životní prostředí a lidské zdraví. Další kapitola se zabývá závažným problémem, kterým je plýtvání potravinami, a s ním související potravinový …moreAbstract:
The topic of the bachelor thesis is "Sustainable diet according to nutritional therapists". The introduction of the theoretical part deals with the concept of sustainability, its history and its role in food systems. Particular attention is paid to plant and animal diets in the context of their impact on the environment and human health. The next chapter deals with the serious problem of food waste …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 4. 2024
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: Mgr. Nadezhda Borzenko
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
VAKOVÁ, Kateřina. Udržitelná strava podle nutričních terapeutů. Ostrava, 2024. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Lékařská fakulta
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Lékařská fakultaUniversity of Ostrava
Faculty of MedicineBachelor programme / field:
Nutritional Therapy / Nutritional Therapy
Theses on a related topic
-
Udržitelnost v nakládání s potravinovým odpadem ve vybraných domácnostech
Šárka Stašková -
Přístupy a realizace ochrany porostů brambor v systému ekologického zemědělství v oblasti ochrany proti mandelince bramborové a plísni bramboru
Marie Machačová -
Hodnocení zásob a potenciální sekvestrace uhlíku v půdách
Ivan Šebesta -
EU a podpora udržitelného zemědělství a potravinové bezpečnosti v Etiopii v letech 2014-2020
Lenka Kostelecká -
Webová aplikace na výpočet ukazatelů udržitelnosti systémů rostlinné produkce
Vojtěch Krejsa -
Analýza systému rostlinné produkce ve vybraném zemědělském podniku
Jan Trávníček -
Plýtvání potravinami ve školních jídelnách
Anna Štefanová -
Slevové akce a jejich vliv na chování spotřebitelů při nákupu potravin v kontextu plýtvání potravinami
Marek Brodský