Srovnání vybraných kvalitativních parametrů biopotravin a konvenčních potravin živočišného původu – Bc. Kristýna Vachoutová
Bc. Kristýna Vachoutová
Diplomová práce
Srovnání vybraných kvalitativních parametrů biopotravin a konvenčních potravin živočišného původu
Comparison of selected quality parameters of organic and conventional food of animal origin
Anotace:
Tato práce se zabývala vlivem způsobu chovu nosnic na vybrané kvalitativní parametry vajec. Teoretická část se zaměřila na legislativní požadavky týkající se potravin, specifikace konvenčního i ekologického chovu nosnic a souhrn literatury o vlivu chovu nosnic na kvalitu vajec. V praktické části byly provedeny analýzy vajec nosnic z klecového chovu, chovu s volným výběhem, ekologického chovu a domácího …víceAbstract:
This thesis evaluated the influence of different farming methods on selected qualitative parameters of eggs. The theoretical part focused on legislative requirements regarding food, specifications of conventional and organic rearing of hens, and a summary of literature on the impact of hen rearing on egg quality. Subsequently, eggs from hens kept in cages, freerange housing, organic farms, and eggs …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
VACHOUTOVÁ, Kristýna. \textit{Srovnání vybraných kvalitativních parametrů biopotravin a konvenčních potravin živočišného původu}. Online. Diplomová práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/lfu7bq/.
Jak správně citovat práci
Vachoutová, Kristýna. Srovnání vybraných kvalitativních parametrů biopotravin a konvenčních potravin živočišného původu. Zlín, 2024. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Technologie potravin / -
Práce na příbuzné téma
-
Chov mléčného skotu v ekologickém zemědělství – jeho problémy a srovnání s konvenčními chovy
Viktorie Tenzerová -
Chov masného skotu v podmínkách ekologického zemědělství
Josef Augustin -
Chov plemene charolaise v podmínkách ekologického zemědělství
Kateřina Koudeláková -
Ekologický chov zvierat na Slovensku
Tina Budzáková -
Ekologický chov prasat a drůbeže
Zuzana Klimešová -
Chov a welfare masného skotu v ekologickém zemědělství
Karolína Proxová -
Chov dojeného skotu v podmínkách ekologického zemědělství
Kateřina Kapusňáková -
Chov prasat v ekologickém zemědělství
Pavla Rejnová