Průmyslové zabíjení zvířat z perspektivy pracovníků jatek – Bc. Magdaléna Zukalová
Bc. Magdaléna Zukalová
Diplomová práce
Průmyslové zabíjení zvířat z perspektivy pracovníků jatek
Industrial Production of Animal Killing/ Perspective of Slaughterhouse Staff
Anotace:
Předložená diplomová práce se věnuje problematice institucionálního využívání mimolidských zvířat. Konkrétně se zabývá tzv. hospodářskými zvířaty a tomu, jak jsou nahlížena a to jednak soudobou společností a pak také aktéry, kteří tato mimolidská zvířata průmyslově zpracovávají, tedy lidmi pracujícími na jatkách. Práce je teoreticko-empirického charakteru. V teoretické rovině objasňuji mechanismy, …víceAbstract:
This thesis deals with the issue of institucional use of non-human animals. In particular it focus on farm animals and the way they are percieved by the contemporary society and by people working in the slaughterhouse – content of their everyday job is industrial processing of non-human animals. The thesis has theoretical-empirical character. First I explore the mechanism that support generely accepted …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 31. 5. 2017
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/m633l/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 21. 6. 2017
- Vedoucí: Mgr. Eva Šlesingerová, Ph.D.
- Oponent: doc. PhDr. Kateřina Nedbálková, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Fakulta sociálních studiíMasarykova univerzita
Fakulta sociálních studiíMagisterský studijní program / obor:
Sociologie / Sociologie
Práce na příbuzné téma
-
Key factors for the feasibility of a business plan to diversify activities in the field of processing meat and meat products from organic production
Polina Zinoveva -
Use of DART and other modern methods for the evaluation of shelf-life of meat and meat products
Themis Stylianou -
Development of the attitude towards meat consumption in Japan
Annette Bedřichová -
The Use of Game Meat in Gastronomy: Social and Ethical Aspects
Maija-Leeza Lidmila -
From Breeding to Eating: Images of Meat Production and Consumption in Pompeii
Barbora Ruffíni -
Influence of animal advocacy movies on behavioral change in meat and dairy products consumption
Adéla Novotná -
Consumers’ Attitudes Towards 3D Printed Meat
Wahaj Muhammad