Vliv hnojení na obsah karotenoidů v pšenicích s barevným zrnem – Bc. Adam Kos
Bc. Adam Kos
Diplomová práce
Vliv hnojení na obsah karotenoidů v pšenicích s barevným zrnem
The impact of fertilising on carotenoid content in coloured-grain wheats
Anotace:
Pšenice představuje pro lidstvo důležitý zdroj energie. Kromě poskytnutí základních živin (sacharidy, bílkoviny), je pšeničné zrno využíváno jako zdroj mikronutrientů, mezi které patří například karotenoidy. Karotenoidy jsou organické sloučeniny, které jsou řazeny mezi tetraterpenoidní pigmenty. Tyto látky mají prokázaný účinek na lidské zdraví, a jejich zvýšená konzumace může mít vliv na omezení výskytu …víceAbstract:
Wheat is an important source of energy for humanity. In addition to providing essential nutrients (carbohydrates, proteins), wheat grain is used as a source of micronutrients, such as carotenoids. Carotenoids are organic compounds, that are classified as tetraterpenoid pigments. These substances have a proven effect on human health and their frequent consumption can affect the incidence of many diseases …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 8. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Luboš Paznocht
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KOS, Adam. \textit{Vliv hnojení na obsah karotenoidů v pšenicích s barevným zrnem}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/ll5afp/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Kvalita potravin a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Technologie úspory minerálního hnojení kukuřice
Cedrik Bergl -
Vztah mezi statkovým a minerálním hnojením dusíkem a obsahem živin v půdě a jejich vlivem na výnos a kvalitu ozimé pšenice
Jan Brinar -
Výnos a kvalita zrna pšenice ozimé po aplikaci dusíkato-sirného hnojiva s humátem v poloprovozním pokusu
Filip Rudolf -
Ověření účinnosti různých inhibitorů nitrifikace v hnojivu DASA na výnos a kvalitu zrna pšenice ozimé
Martin Kvita -
Efekt listové aplikace mědi v kombinaci se superabsorbenty na výnos a kvalitu zrna a ekonomiku pěstování pšenice ozimé
Kateřina Hubálková -
Technologická a senzorická jakost zrna a pečiva z pšenice špaldy
Markéta KYPTOVÁ -
Vliv aplikace hnojiva s vodorozpustným fosforem na výnos a kvalitu ozimé pšenice (Triticum aestivum L.)
Nikola Hrubešová -
Stanovení bílkovin u pšenic z konvenčního a ekologického pěstování a jejich vliv na kvalitu zrna
Anna Sedláčková
Název
Vložil
Vloženo
Práva