Bc. Tereza Antošová
Bachelor's thesis
Nový pohled na neutropenickou dietu
New perspective on the neutropenic diet
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá novým pohledem na neutropenickou dietu předepisovanou pacientům s oslabenou imunitou pro snížení rizika infekce z potravin. Dieta omezuje především čerstvé ovoce a zeleninu. Teoretická část zahrnuje definici neutropenie a febrilní neutropenie, její příčiny a pohlíží na ni jako na důsledek onkologické léčby. Dále jsou popsány zásady neutropenické diety doposud a možné změny …moreAbstract:
The bachelor thesis deals with a new perspective on the neutropenic diet prescribed to immunocompromised patients to reduce the risk of foodborne infection. The diet limits mainly fresh fruits and vegetables. The theoretical part includes the definition of neutropenia and febrile neutropenia, its causes and views it as a consequence of cancer treatment. It also describes the principles of the neutropenic …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 1. 5. 2023
Identifier:
https://is.muni.cz/th/w5tzy/
Thesis defence
- Date of defence: 6. 6. 2023
- Supervisor: Mgr. Zlata Kapounová, Ph.D.
- Reader: Mgr. Jana Hložánková
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasaryk University
Faculty of MedicineBachelor programme / field:
Dietitian / Dietitian
Theses on a related topic
-
Znalost bezpečného zacházení s potravinami u spotřebitelů v ČR
Kateřina KOPLOVÁ -
Znalost bezpečného zacházení s potravinami u spotřebitelů v ČR
Kateřina KOPLOVÁ -
Edukace kojících žen při bezpečném zacházení s odstříkaným mateřským mlékem, evidence based přístupy
Dominika Králová -
Patogenní mikroorganismy v potravinách
Barbora Moravcová -
Patogenní mikroorganismy v mléce
Tomáš Krejča -
Nově se objevující patogenní mikroorganismy přenosné potravinami
Jarmila Šuláková -
Mikroorganismy v biopotravinách a sledování různých vlivů při výrobě "raw" potravin
Lucie Kroutilová -
Izolace a analýza DNA se zaměřením na mikroorganismy důležité v potravinářství
Michaela Čutová