Petra DANIŠOVÁ

Bakalářská práce

Antimikrobiální účinek kyseliny olejové na vybrané kmeny bakterií

Antimicrobial effect oleic acid onto choice Sieckettsiae
Anotace:
Na základě vědeckých studií bylo potvrzeno, že mastné kyseliny vykazují značné antimikrobiální účinky. Cílem bakalářské práce bylo testovat antibakteriální účinek kyseliny olejové. Tato mastná kyselina se vyskytuje v mléce kokosových ořechů, slunečnicovém, sezamovém a olivovém oleji. Její antibakteriální účinek byl testován na Escherichia coli, Pseudomonas fluorescens, Staphylococcus aureus a Salmonella …více
Abstract:
The aim of this abstract labour is the aplication of oleic acid on particular bacteria: Escherichia coli, Pseudomonas fluorescens, Staphylococcus aureus and Salmonella Typhimurium. Oleic acid is 18-carbon fatty acid with once double bond. Oleic acid inhere in coconut milk, sunflower oil, sesame oil and olive oil.
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 6. 2008
Zveřejnit od: 30. 6. 2008
Identifikátor: 5381

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 1. 9. 2008
  • Vedoucí: Ing. Daniela Kramářová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

DANIŠOVÁ, Petra. Antimikrobiální účinek kyseliny olejové na vybrané kmeny bakterií. Zlín, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 06. 2008

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 30. 6. 2008 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.