Antimikrobiální účinek kyseliny olejové na vybrané kmeny bakterií – Petra DANIŠOVÁ
Petra DANIŠOVÁ
Bachelor's thesis
Antimikrobiální účinek kyseliny olejové na vybrané kmeny bakterií
Antimicrobial effect oleic acid onto choice Sieckettsiae
Abstract:
Na základě vědeckých studií bylo potvrzeno, že mastné kyseliny vykazují značné antimikrobiální účinky. Cílem bakalářské práce bylo testovat antibakteriální účinek kyseliny olejové. Tato mastná kyselina se vyskytuje v mléce kokosových ořechů, slunečnicovém, sezamovém a olivovém oleji. Její antibakteriální účinek byl testován na Escherichia coli, Pseudomonas fluorescens, Staphylococcus aureus a Salmonella …moreAbstract:
The aim of this abstract labour is the aplication of oleic acid on particular bacteria: Escherichia coli, Pseudomonas fluorescens, Staphylococcus aureus and Salmonella Typhimurium. Oleic acid is 18-carbon fatty acid with once double bond. Oleic acid inhere in coconut milk, sunflower oil, sesame oil and olive oil.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 6. 2008
Accessible from:: 30. 6. 2008
Identifier:
5381
Thesis defence
- Date of defence: 1. 9. 2008
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
DANIŠOVÁ, Petra. Antimikrobiální účinek kyseliny olejové na vybrané kmeny bakterií. Zlín, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 06. 2008
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 30. 6. 2008 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies
Theses on a related topic
-
Uplatnění kmene Salmonella typhimurium His- TA102 v hodnocení antimutagenních efektů
Andrea BYSKOVÁ -
Srovnání citlivosti klasického a miniaturizovaného testu genotoxicity na kmenech Salmonella typhimurium His-
Jana VARMUŽOVÁ -
Využitelnost hmotnostní spektrometrie (MALDI - TOF) v identifikaci salmonel a odlišení od jiných bakterií z čeledi Enterobacteriaceae. Určování a výskyt sérovarů Salmonella Enteritidis v materiálu Synlab Č. B.
Zuzana WIMMEROVÁ -
Infekce drůbeže méně častými sérovary Salmonella enterica
Karolína Varmužová -
qPCR analýza biofilmů Listeria monocytogenes, Staphylococcus aureus a Escherichia coli
Veronika Kočárková -
Vliv vybraných emulgátorů a různých způsobů emulzifikace na růst bakterií Escherichia coli a Staphylococcus aureus
Kamila KOLDOVÁ -
Vliv vybraných emulgátorů a různých způsobů emulzifikace na růst bakterií Staphylococcus aureus a Escherichia coli
Kamila KOLDOVÁ -
Proteomický profil vůči stříbru rezistentních bakterií Escherichia coli a Staphylococcus aureus
Kristýna LÍŇOVÁ