Antimikrobiální účinek kyseliny olejové na vybrané kmeny bakterií – Petra DANIŠOVÁ
Petra DANIŠOVÁ
Bachelor's thesis
Antimikrobiální účinek kyseliny olejové na vybrané kmeny bakterií
Antimicrobial effect oleic acid onto choice Sieckettsiae
Anotácia:
Na základě vědeckých studií bylo potvrzeno, že mastné kyseliny vykazují značné antimikrobiální účinky. Cílem bakalářské práce bylo testovat antibakteriální účinek kyseliny olejové. Tato mastná kyselina se vyskytuje v mléce kokosových ořechů, slunečnicovém, sezamovém a olivovém oleji. Její antibakteriální účinek byl testován na Escherichia coli, Pseudomonas fluorescens, Staphylococcus aureus a Salmonella …viacAbstract:
The aim of this abstract labour is the aplication of oleic acid on particular bacteria: Escherichia coli, Pseudomonas fluorescens, Staphylococcus aureus and Salmonella Typhimurium. Oleic acid is 18-carbon fatty acid with once double bond. Oleic acid inhere in coconut milk, sunflower oil, sesame oil and olive oil.
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 6. 2008
Zverejniť od: 30. 6. 2008
Identifikátor:
5381
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 1. 9. 2008
Citační záznam
Jak správně citovat práci
DANIŠOVÁ, Petra. Antimikrobiální účinek kyseliny olejové na vybrané kmeny bakterií. Zlín, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 06. 2008
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 30. 6. 2008 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies
Práce na příbuzné téma
-
Uplatnění kmene Salmonella typhimurium His- TA102 v hodnocení antimutagenních efektů
Andrea BYSKOVÁ -
Srovnání citlivosti klasického a miniaturizovaného testu genotoxicity na kmenech Salmonella typhimurium His-
Jana VARMUŽOVÁ -
Využitelnost hmotnostní spektrometrie (MALDI - TOF) v identifikaci salmonel a odlišení od jiných bakterií z čeledi Enterobacteriaceae. Určování a výskyt sérovarů Salmonella Enteritidis v materiálu Synlab Č. B.
Zuzana WIMMEROVÁ -
Infekce drůbeže méně častými sérovary Salmonella enterica
Karolína Varmužová -
Vliv vybraných emulgátorů a různých způsobů emulzifikace na růst bakterií Escherichia coli a Staphylococcus aureus
Kamila KOLDOVÁ -
qPCR analýza biofilmů Listeria monocytogenes, Staphylococcus aureus a Escherichia coli
Veronika Kočárková -
Vliv vybraných emulgátorů a různých způsobů emulzifikace na růst bakterií Staphylococcus aureus a Escherichia coli
Kamila KOLDOVÁ -
Proteomický profil vůči stříbru rezistentních bakterií Escherichia coli a Staphylococcus aureus
Kristýna LÍŇOVÁ