Růst a přežívání juvenilních jedinců perlorodky říční v závislost na charakteru potravních zdrojů – Jana Mastíková
Jana Mastíková
Diplomová práce
Růst a přežívání juvenilních jedinců perlorodky říční v závislost na charakteru potravních zdrojů
The growth and survival of juvenile freshwater pearl mussel in respect to food resources
Anotace:
Přežití perlorodky říční (Margaritifera margaritifera) je závislé na ochraně a zachování vhodných biotopů, proto je nezbytné znát její nároky na životní podmínky. Tento druh svými specifickými nároky na potravu a prostředí, indikuje kvalitu vhodných biotopů. Perlorodka říční během svého života prochází složitým vývojovým cyklem a v každé fázi má odlišné nároky na potravu. V juvenilní fázi vývoje, je …víceAbstract:
The survival of the freshwater pearl mussel (Margaritifera margaritifera) depends on the protection and preservation of the suitable biotypes that is why it is necessary to know its requirements for environmental conditions. This species indicates the quality of suitable biotypes with its specific requirements for food and environment. During its life, the freshwater pearl mussel is undergoing complicated …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Karel Douda, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MASTÍKOVÁ, Jana. \textit{Růst a přežívání juvenilních jedinců perlorodky říční v závislost na charakteru potravních zdrojů}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/loin7v/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Péče o biosféru / Udržitelný rozvoj biosféry
Práce na příbuzné téma
-
Růst a přežívání perlorodky říční (Margaritifera margaritifera) pro bioindikační účely
Eva NIEDLOVÁ -
Variabilita růstu a přežívání juvenilních jedinců perlorodky říční v povodí Teplé Vltavy
Lenka Rosendorfová -
Preference Fast Food vs. Slow Food v gastronomii
Karolína Králová -
Raw food versus cooked food
Daniela Hanušková -
Food, agrobiodiversity and diet: the nutritional ethnobiology of the Minangkabau and Mandailing indigenous food systems in West Sumatra
Lukáš Pawera -
Quantification of Food Loss and Food Waste in the Philippines
Anieluz Concepcion PASTOLERO -
Food self-sufficiency relation to the level of countries food security
Pavel Samoilenko -
Sustainable practices in vegan restaurants in Yogyakarta regarding food sourcing, food packaging and waste
Bianka ORENDÁŠOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva