Zpracování vedlejších bílkovinných produktů z porážky drůbeže – Ing. Petr Mrázek
Ing. Petr Mrázek
Doctoral thesis
Zpracování vedlejších bílkovinných produktů z porážky drůbeže
Processing of Poultry By-products from Slaughterhouses
Abstract:
Tato práce pojednává o možnostech využití vedlejších drůbežích produktů jako suroviny pro přípravu želatiny. Při porážce drůbeže a následném zpracování masa vzniká velké množství vedlejších živočišných produktů, např. kůže, kosti, hlavy a jiné, které jsou běžně zpracovávány v kafilériích na masokostní moučku a dále jako krmiva pro domácí mazlíčky. Jedná se o potenciální suroviny s vysokým obsahem bílkovin …moreAbstract:
This work deals with the possibilities of using poultry by-products as a raw material for the preparation of gelatine. Slaughter of poultry and processing of meat produces a large number of by-products, such as hides, bones, heads and others, which are commonly processed to meat-and-bone meal and as pet food. These are potential raw materials with a high protein content, especially collagen, from which …moreKeywords
běháky bíkovinný substrát biopolymer biotechnologie chemická denaturace drůbeží vedlejší produkty enzym extrakce faktorové experimenty funkční vlastnosti hlavy hydrolyzát inovativní proces kolagen kůže lipoláza materiály III. kategorie pevnost gelu potravinářské aplikace proteáza předúprava tepelná denaturace tepelná stabilita tuk udržitelnost vedlejší živočišné produkty zpracování želatina
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 6. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 2. 10. 2023
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
MRÁZEK, Petr. \textit{Zpracování vedlejších bílkovinných produktů z porážky drůbeže}. Online. Doctoral theses, Dissertations. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2023. Available from: https://theses.cz/id/lponbe/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Mrázek, Petr. Zpracování vedlejších bílkovinných produktů z porážky drůbeže. Zlín, 2023. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyDoctoral programme / field:
Chemistry and Materials Technology / Technology of Macromolecular Compounds
Theses on a related topic
-
Vedlejší produkty ze zpracování zvěřiny jako netradiční zdroj kolagenu
Jakub Dvořák -
Zpracování drůbežích tkání na kolagenní produkty
Radek Adam Strauch -
Valorizace odpadních hovězích kostí na přírodní produkty s přidanou hodnotou pomocí vysokotlakých technologií
Nikol Krusberská -
Nakládání s vedlejšími živočišnými produkty
Lukáš Kaňuščák -
Bezpečnost přepravy vedlejších živočišných produktů
Kateřina Slabá -
Využití vedlejších živočišných produktů na přípravu probiotických preparátů pro psy
Marek Solanský -
Zpracování drůbežích tkání na kolagenní produkty
Radek Adam Strauch -
Návrh zpracování bílkovinných tkání z porážky drůbeže na kolagenní produkty
Jan Daněk