Zpracování vedlejších bílkovinných produktů z porážky drůbeže – Ing. Petr Mrázek
Ing. Petr Mrázek
Doctoral thesis
Zpracování vedlejších bílkovinných produktů z porážky drůbeže
Processing of Poultry By-products from Slaughterhouses
Anotácia:
Tato práce pojednává o možnostech využití vedlejších drůbežích produktů jako suroviny pro přípravu želatiny. Při porážce drůbeže a následném zpracování masa vzniká velké množství vedlejších živočišných produktů, např. kůže, kosti, hlavy a jiné, které jsou běžně zpracovávány v kafilériích na masokostní moučku a dále jako krmiva pro domácí mazlíčky. Jedná se o potenciální suroviny s vysokým obsahem bílkovin …viacAbstract:
This work deals with the possibilities of using poultry by-products as a raw material for the preparation of gelatine. Slaughter of poultry and processing of meat produces a large number of by-products, such as hides, bones, heads and others, which are commonly processed to meat-and-bone meal and as pet food. These are potential raw materials with a high protein content, especially collagen, from which …viacKľúčové slová
běháky bíkovinný substrát biopolymer biotechnologie chemická denaturace drůbeží vedlejší produkty enzym extrakce faktorové experimenty funkční vlastnosti hlavy hydrolyzát inovativní proces kolagen kůže lipoláza materiály III. kategorie pevnost gelu potravinářské aplikace proteáza předúprava tepelná denaturace tepelná stabilita tuk udržitelnost vedlejší živočišné produkty zpracování želatina
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 6. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 2. 10. 2023
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Mrázek, Petr. Zpracování vedlejších bílkovinných produktů z porážky drůbeže. Zlín, 2023. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyDoctoral programme / odbor:
Chemistry and Materials Technology / Technology of Macromolecular Compounds
Práce na příbuzné téma
-
Vedlejší produkty ze zpracování zvěřiny jako netradiční zdroj kolagenu
Jakub Dvořák -
Zpracování drůbežích tkání na kolagenní produkty
Radek Adam Strauch -
Valorizace odpadních hovězích kostí na přírodní produkty s přidanou hodnotou pomocí vysokotlakých technologií
Nikol Krusberská -
Nakládání s vedlejšími živočišnými produkty
Lukáš Kaňuščák -
Bezpečnost přepravy vedlejších živočišných produktů
Kateřina Slabá -
Využití vedlejších živočišných produktů na přípravu probiotických preparátů pro psy
Marek Solanský -
Zpracování drůbežích tkání na kolagenní produkty
Radek Adam Strauch -
Návrh zpracování bílkovinných tkání z porážky drůbeže na kolagenní produkty
Jan Daněk