Bc. Veronika Kratzmannová

Master's thesis

Změna obsahu nutričně žádoucích látek během technologického zpracování pšeničného zrna

The change of the content of nutritionally important substances during the technological processing of wheat grain
Anotácia:
Pšenice je společně i s dalšími druhy obilovin z historického hlediska jednou ze základních součástí našeho jídelníčku. Poskytuje dostupnou a snadno využitelnou energii (1550 kJ/100 g) ve formě zásobních polysacharidů a oligosacharidů, je též významným zdrojem arabinoxylanů, β-glukanů, fruktanů i fruktooligosacharidů souhrnně označovaných termínem „vláknina“, některých minerálních látek jako draslík …viac
Abstract:
Wheat with other cereals has historically been one of the staple crops of our diet. It provides available energy (1550 kJ/100 g) in the form of the storage polysachaccharides and oligosaccharides and is also an important source of arabinoxylans, β-glucans, fructans and fructo-oligosaccharides, collectively referred to as fibre, certain minerals such as potassium, phosphorus or magnesium, vitamins …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 22. 5. 2024
  • Vedúci: Ing. Luboš Paznocht, Ph.D.
  • Oponent: Lucie Jurkaninová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů

Czech University of Life Sciences Prague

Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources

Master programme:
Food and Nutrition

Práce na příbuzné téma

 
Názov
Vložil
Vložené
Práva
Theses lym52m lym52m/2
20. 4. 2024
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.