Helena Kölblová

Bakalářská práce

Čokoládové hmoty a možnosti jejich uplatnění při výrobě funkčních cukrovinek

Chocolate Masses and Possibilities of Their Use in the Production of Functional Confectionary
Anotace:
Bakalářská práce mapuje výrobu čokolády a zabývá se druhy čokoládových hmot a jejich vlastnostmi. Dále se zaměřuje na funkční potraviny, konkrétně na možnosti implementace nutričně cenných látek do čokoládových hmot. Na základě vyhodnocení informací z několika studií bylo zjištěno, že čokoládové cukrovinky lze úspěšně obohatit mnoha druhy látek prospěšných lidskému zdraví, jako jsou například vitaminy …více
Abstract:
This bachelor’s theses conducts a survey of the production of chocolate and deals with the types of chocolate masses and their features. It also focuses on functional foods, specifically on the possibilities of implementing nutritionally valuable substances into chocolate masses. Based on the evaluation of information from several studies, it has been found that chocolate confectionery can be successfully …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 5. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 12. 6. 2024
  • Vedoucí: Ing. Veronika Kouřilová
  • Oponent: Iva Burešová, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta