Čokoládové hmoty a možnosti jejich uplatnění při výrobě funkčních cukrovinek – Helena Kölblová
Helena Kölblová
Bakalářská práce
Čokoládové hmoty a možnosti jejich uplatnění při výrobě funkčních cukrovinek
Chocolate Masses and Possibilities of Their Use in the Production of Functional Confectionary
Anotace:
Bakalářská práce mapuje výrobu čokolády a zabývá se druhy čokoládových hmot a jejich vlastnostmi. Dále se zaměřuje na funkční potraviny, konkrétně na možnosti implementace nutričně cenných látek do čokoládových hmot. Na základě vyhodnocení informací z několika studií bylo zjištěno, že čokoládové cukrovinky lze úspěšně obohatit mnoha druhy látek prospěšných lidskému zdraví, jako jsou například vitaminy …víceAbstract:
This bachelor’s theses conducts a survey of the production of chocolate and deals with the types of chocolate masses and their features. It also focuses on functional foods, specifically on the possibilities of implementing nutritionally valuable substances into chocolate masses. Based on the evaluation of information from several studies, it has been found that chocolate confectionery can be successfully …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 12. 6. 2024
- Vedoucí: Ing. Veronika Kouřilová
- Oponent: Iva Burešová, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program:
Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Omega-3 a 6 nenasycené mastné kyseliny
Jan Javůrek -
Porovnání profilu mastných kyselin v tukové tkáni prasat s ohledem na rozdílně obohacené krmivo o nenasycené mastné kyseliny
Dana Homolková -
Vliv doby obohacování krmiva o nenasycené mastné kyseliny na vybrané parametry jatečné hodnoty prasat se zřetelem na kompozici mastných kyselin intramuskulárního tuku
Jiří Pantoflíček -
Trans mastné kyseliny ve výživě člověka a jejich vliv na zdraví
Alena Tokareva -
Nenasycené mastné kyseliny
Zdeněk Brunclík -
Nenasycené mastné kyseliny ve stravě hospitalizovaných pacientů
Veronika KONHEFROVÁ -
Úloha kyseliny dokosahexaenové v regulaci apoptózy nádorových buněk tlustého střeva
Martin Krkoška -
Trans nenasýtené mastné kyseliny vo výžive človeka
Lucia Balleková