Čokoládové hmoty a možnosti jejich uplatnění při výrobě funkčních cukrovinek – Helena Kölblová
Helena Kölblová
Bachelor's thesis
Čokoládové hmoty a možnosti jejich uplatnění při výrobě funkčních cukrovinek
Chocolate Masses and Possibilities of Their Use in the Production of Functional Confectionary
Abstract:
Bakalářská práce mapuje výrobu čokolády a zabývá se druhy čokoládových hmot a jejich vlastnostmi. Dále se zaměřuje na funkční potraviny, konkrétně na možnosti implementace nutričně cenných látek do čokoládových hmot. Na základě vyhodnocení informací z několika studií bylo zjištěno, že čokoládové cukrovinky lze úspěšně obohatit mnoha druhy látek prospěšných lidskému zdraví, jako jsou například vitaminy …moreAbstract:
This bachelor’s theses conducts a survey of the production of chocolate and deals with the types of chocolate masses and their features. It also focuses on functional foods, specifically on the possibilities of implementing nutritionally valuable substances into chocolate masses. Based on the evaluation of information from several studies, it has been found that chocolate confectionery can be successfully …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 6. 5. 2024
Thesis defence
- Date of defence: 12. 6. 2024
- Supervisor: Ing. Veronika Kouřilová
- Reader: Iva Burešová, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KÖLBLOVÁ, Helena. \textit{Čokoládové hmoty a~možnosti jejich uplatnění při výrobě funkčních cukrovinek}. Online. Bachelor's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2024. Available from: https://theses.cz/id/lyuclw/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme:
Food Technology
Theses on a related topic
-
Omega-3 a 6 nenasycené mastné kyseliny
Jan Javůrek -
Porovnání profilu mastných kyselin v tukové tkáni prasat s ohledem na rozdílně obohacené krmivo o nenasycené mastné kyseliny
Dana Homolková -
Vliv doby obohacování krmiva o nenasycené mastné kyseliny na vybrané parametry jatečné hodnoty prasat se zřetelem na kompozici mastných kyselin intramuskulárního tuku
Jiří Pantoflíček -
Trans mastné kyseliny ve výživě člověka a jejich vliv na zdraví
Alena Tokareva -
Nenasycené mastné kyseliny
Zdeněk Brunclík -
Nenasycené mastné kyseliny ve stravě hospitalizovaných pacientů
Veronika KONHEFROVÁ -
Úloha kyseliny dokosahexaenové v regulaci apoptózy nádorových buněk tlustého střeva
Martin Krkoška -
Trans nenasýtené mastné kyseliny vo výžive človeka
Lucia Balleková