Helena Kölblová

Bachelor's thesis

Čokoládové hmoty a možnosti jejich uplatnění při výrobě funkčních cukrovinek

Chocolate Masses and Possibilities of Their Use in the Production of Functional Confectionary
Abstract:
Bakalářská práce mapuje výrobu čokolády a zabývá se druhy čokoládových hmot a jejich vlastnostmi. Dále se zaměřuje na funkční potraviny, konkrétně na možnosti implementace nutričně cenných látek do čokoládových hmot. Na základě vyhodnocení informací z několika studií bylo zjištěno, že čokoládové cukrovinky lze úspěšně obohatit mnoha druhy látek prospěšných lidskému zdraví, jako jsou například vitaminy …more
Abstract:
This bachelor’s theses conducts a survey of the production of chocolate and deals with the types of chocolate masses and their features. It also focuses on functional foods, specifically on the possibilities of implementing nutritionally valuable substances into chocolate masses. Based on the evaluation of information from several studies, it has been found that chocolate confectionery can be successfully …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 6. 5. 2024

Thesis defence

  • Date of defence: 12. 6. 2024
  • Supervisor: Ing. Veronika Kouřilová
  • Reader: Iva Burešová, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta