Mykotoxiny v potravinách a jejich vliv na zdraví člověka – Karolína Cháberová
Karolína Cháberová
Bachelor's thesis
Mykotoxiny v potravinách a jejich vliv na zdraví člověka
Mycotoxins in foodstuffs and their impact on human health
Anotácia:
Mykotoxiny jsou přírodní sekundární metabolity plísní, které se v rostlinných orgánech hromadí v důsledku stresu působícího na plíseň. Ačkoliv se jedná o látky přírodního původu, pro zdraví lidí a zvířat představují potenciální nebezpečí. Často se jedná o látky termostabilní, tudíž běžnou tepelnou úpravou nedegradují. Jejich výskyt je spjatý s nejčastěji konzumovanými komoditami, a to s obilovinami …viacAbstract:
Mycotoxins are natural secondary metabolites of fungi that accumulate in plant organs due to stress on the fungus. Although they are substances of natural origin, they embody a potential risk to human and animal health. These substances are often thermostable, so they do not degrade by conventional heat treatment. Their occurrence is associated with the most consumed commodities, cereals and cereal …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 6. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Luboš Paznocht, Ph.D.
- Oponent: Roman Švejstil, Ing.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
CHÁBEROVÁ, Karolína. \textit{Mykotoxiny v potravinách a jejich vliv na zdraví člověka}. Online. Bakalárska práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/m4jacq/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / odbor:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
-
Mykotoxiny a jejich vliv na zdraví člověka
Kateřina Lachmanová -
Průnik obsahu mykotoxinů ze zrna obilovin do hotového výrobku a dopad na zdraví člověka
Monika Machálková -
Klíčivost semen obilovin kontaminovaných fusáriovými mykotoxiny
Aleksandra Kaleova -
Vliv hub r. Fusarium v klasech pšenice ozimé na kvalitativní parametry zrna
Kateřina Blažková -
Bezpečnost potravin kontaminovaných mykotoxiny
Miroslav Najman -
Využití moderních analytických technik pro analýzu mykotoxinů v obilovinách
Petr Listík -
Archaeobotanical analyses of the cereals from the Aeneolithic site at Modřice (Czech Republic) on the perspective of the beginnings of cereal domestication in the Near East
Kateřina Mrkvičková -
Initiation and development of crown roots in barley (Hordeum vulgare L.): genetic investigation and comparison with rice, the plant model for cereals
Thu NGUYEN
Názov
Vložil
Vložené
Práva