Stanovení celeru jako alergenu v potravinách metodou Real-time PCR – Bc. Nela Bednářová
Bc. Nela Bednářová
Bachelor's thesis
Stanovení celeru jako alergenu v potravinách metodou Real-time PCR
Detection of Celery as an Allergen in Food by Real-Time PCR
Abstract:
Tato práce se zabývá potravinovými alergiemi u lidí a stanovení jednoho z nejagresivnějších potravinových alergenů, celeru, ve stravě. Potravinová alergie je fenoménem 20.a 21.století a určitě patří k horkým tématům alergologických praxí. V práci je popsána metoda stanovení celeru v potravinách metodou Real-time PCR na Státním veterinárním ústavě v Jihlavě.Abstract:
This work looks into food allergies in humans and the assessment of one of the most agressive food allergens - celery - in food. Food allergy is a fenomenon of the 20th and 21st century and sure belongs to hotly contested topics in allergological practise. The work describes a Real-time PCR method for celery detection in food performed in State Veterinary Institute Jihlava.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 4. 2014
Identifier:
https://is.muni.cz/th/slfhb/
Thesis defence
- Date of defence: 12. 6. 2014
- Supervisor: Mgr. Bronislav Šimek
- Reader: Mgr. Jana Flášarová
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasaryk University
Faculty of MedicineBachelor programme / field:
Specializations in Health Science / Laboratory Assistant
Theses on a related topic
- No theses on a related topic available.