Bc. Adelina Nasurlaeva
Bakalářská práce
Mouky jiné než obilovin
Flours other than cereals
Anotace:
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku mouk vyrobených z alternativních zdrojů, které se neřadí mezi obiloviny. První kapitola je věnována metodám klasifi-kace mouk a jejich rozdělení na základě různých kritérií. Ve druhé kapitole práce zkoumá alternativní suroviny pro výrobu neobilných mouk, včetně jejich charakte-ristik, nutričních profilů, technologií výroby a způsobů využití. Třetí kapitola …víceAbstract:
The bachelor’s thesis focuses on the issue of flours made from alternative sources, that are not classified as cereals. The first chapter is devoted to flour classification methods, their division based on various criteria. In the second chapter of the thesis, it examines alternative raw materials to produce grain-free flour, including their characteristics, nutritional profiles, production technologies …víceKlíčová slova
Neobilné mouky mouky z pseudoobilovin luštěninové mouky ořechové mouky mouky z olejnatých semen bramborová mouka tapioková mouka cvrččí mouka bezlepková dieta grain-free flour pseudocereal flours legume flours nut flours oilseed flours potato flour cassava flour cricket flour gluten-free flour
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 5. 2024
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/wehxq/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 5. 6. 2024
- Vedoucí: Mgr. Kamila Jančeková, Ph.D.
- Oponent: Mgr. Veronika Zelenková
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasarykova univerzita
Lékařská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Nutriční terapie / Nutriční terapie
Práce na příbuzné téma
-
Možnosti využití pokrutin získaných při lisování semen révy vinné pro přípravu alternativních produktů
Vladimír Škrábek -
Zpracování výlisků semen tykve olejné (Cucurbita pepo L.) na mouku a bílkovinný koncentrát
Ema PEŠKOVÁ -
Studium fenolických kyselin a proteinového složení mouky z lupiny bílé (Lupinus albusL)
Kateřina Bojková -
Využití pokrutin ze semen révy vinné v gastronomii
Lucie Damborská -
Extrakce fenolových kyselin z rostlinných potravin pevného charakteru
Věra Maňásková -
Kompozitní mouky s přídavky konopných produktů pro bezlepkovou dietu
Anna Horáčková -
Vliv zastoupení banánové a tapiokové mouky na vlastnosti mléčných dezertů
Aneta Machalová