Bc. Adelina Nasurlaeva
Bachelor's thesis
Mouky jiné než obilovin
Flours other than cereals
Abstract:
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku mouk vyrobených z alternativních zdrojů, které se neřadí mezi obiloviny. První kapitola je věnována metodám klasifi-kace mouk a jejich rozdělení na základě různých kritérií. Ve druhé kapitole práce zkoumá alternativní suroviny pro výrobu neobilných mouk, včetně jejich charakte-ristik, nutričních profilů, technologií výroby a způsobů využití. Třetí kapitola …moreAbstract:
The bachelor’s thesis focuses on the issue of flours made from alternative sources, that are not classified as cereals. The first chapter is devoted to flour classification methods, their division based on various criteria. In the second chapter of the thesis, it examines alternative raw materials to produce grain-free flour, including their characteristics, nutritional profiles, production technologies …moreKeywords
Neobilné mouky mouky z pseudoobilovin luštěninové mouky ořechové mouky mouky z olejnatých semen bramborová mouka tapioková mouka cvrččí mouka bezlepková dieta grain-free flour pseudocereal flours legume flours nut flours oilseed flours potato flour cassava flour cricket flour gluten-free flour
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 1. 5. 2024
Identifier:
https://is.muni.cz/th/wehxq/
Thesis defence
- Date of defence: 5. 6. 2024
- Supervisor: Mgr. Kamila Jančeková, Ph.D.
- Reader: Mgr. Veronika Zelenková
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasaryk University
Faculty of MedicineBachelor programme / field:
Dietitian / Dietitian
Theses on a related topic
-
Možnosti využití pokrutin získaných při lisování semen révy vinné pro přípravu alternativních produktů
Vladimír Škrábek -
Zpracování výlisků semen tykve olejné (Cucurbita pepo L.) na mouku a bílkovinný koncentrát
Ema PEŠKOVÁ -
Studium fenolických kyselin a proteinového složení mouky z lupiny bílé (Lupinus albusL)
Kateřina Bojková -
Využití pokrutin ze semen révy vinné v gastronomii
Lucie Damborská -
Extrakce fenolových kyselin z rostlinných potravin pevného charakteru
Věra Maňásková -
Kompozitní mouky s přídavky konopných produktů pro bezlepkovou dietu
Anna Horáčková -
Vliv zastoupení banánové a tapiokové mouky na vlastnosti mléčných dezertů
Aneta Machalová