Modifikované škroby a jejich využití v potravinářském průmyslu – Ing. Adéla BLAŽKOVÁ
Ing. Adéla BLAŽKOVÁ
Bachelor's thesis
Modifikované škroby a jejich využití v potravinářském průmyslu
Modified starches and their used in food industry
Abstract:
Práce se zabývá nativními škroby, jejich vlastnostmi a výrobou z rostlinných materiálů. Hlavně tedy výrobou bramborového škrobu. Dále jsou popsány modifikované škroby, které si při jejich výrobě musí zachovat alespoň jednu vlastnost původního škrobu. Podrobně je popsána enzymová hydrolýza škrobu. Uplatnění modifikovaných škrobů v potravinářském průmyslu a to hlavně v mlékárenském, pekařském a cukrářském …moreAbstract:
The work deal with starches, their properties and producing from vegetal materials {--} so mainly with potato starch production. Next are described the modified starches which needs to thrue their producing keep at least one character of original starch. Enzyme hydrolyze of starch is in details also describe in this work. The modified starches are used in food industry {--} especially in dairy industry …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 6. 2009
Accessible from:: 4. 6. 2009
Identifier:
5260
Thesis defence
- Date of defence: 19. 6. 2007
- Supervisor: doc. Ing. Jan Hrabě, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
BLAŽKOVÁ, Adéla. Modifikované škroby a jejich využití v potravinářském průmyslu. Zlín, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 04. 06. 2009
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 4. 6. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies
Theses on a related topic
-
Příprava modifikovaných škrobů pomocí enzymové hydrolýzy za použití reaktivní extruze
Martina Rudišarová -
Biodegradace termoplastifikovaného škrobu modifikovaného různými typy plniv
Dana Rouchalová -
Využití steviosidů a rebaudiosidů v potravinářském průmyslu v České repbulice a v Evropské unii
Radek PRAYER -
Vývoj automatizace v potravinářském průmyslu v kontextu rozvoje regionu.
Dušan Strašil -
Aplikace sterilizačních technik v potravinářském průmyslu a v obalové technice
Michaela Bartončíková -
Marketingová komunikace v potravinářském průmyslu
Daniela Hrdličková -
Rozvoj obchodních aktivit ve společnosti působící v potravinářském průmyslu
Filip Příplata -
Charakterizace odrůd minoritního ovoce z hlediska využití v potravinářském průmyslu
Zuzana Jurečková