Modifikované škroby a jejich využití v potravinářském průmyslu – Ing. Adéla BLAŽKOVÁ
Ing. Adéla BLAŽKOVÁ
Bakalářská práce
Modifikované škroby a jejich využití v potravinářském průmyslu
Modified starches and their used in food industry
Anotace:
Práce se zabývá nativními škroby, jejich vlastnostmi a výrobou z rostlinných materiálů. Hlavně tedy výrobou bramborového škrobu. Dále jsou popsány modifikované škroby, které si při jejich výrobě musí zachovat alespoň jednu vlastnost původního škrobu. Podrobně je popsána enzymová hydrolýza škrobu. Uplatnění modifikovaných škrobů v potravinářském průmyslu a to hlavně v mlékárenském, pekařském a cukrářském …víceAbstract:
The work deal with starches, their properties and producing from vegetal materials {--} so mainly with potato starch production. Next are described the modified starches which needs to thrue their producing keep at least one character of original starch. Enzyme hydrolyze of starch is in details also describe in this work. The modified starches are used in food industry {--} especially in dairy industry …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 6. 2009
Zveřejnit od: 4. 6. 2009
Identifikátor:
5260
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 19. 6. 2007
Citační záznam
Jak správně citovat práci
BLAŽKOVÁ, Adéla. Modifikované škroby a jejich využití v potravinářském průmyslu. Zlín, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 04. 06. 2009
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 4. 6. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Příprava modifikovaných škrobů pomocí enzymové hydrolýzy za použití reaktivní extruze
Martina Rudišarová -
Biodegradace termoplastifikovaného škrobu modifikovaného různými typy plniv
Dana Rouchalová -
Využití steviosidů a rebaudiosidů v potravinářském průmyslu v České repbulice a v Evropské unii
Radek PRAYER -
Vývoj automatizace v potravinářském průmyslu v kontextu rozvoje regionu.
Dušan Strašil -
Aplikace sterilizačních technik v potravinářském průmyslu a v obalové technice
Michaela Bartončíková -
Marketingová komunikace v potravinářském průmyslu
Daniela Hrdličková -
Posouzení finančního zdraví vybraných podniků v potravinářském průmyslu
Kateřina Ostrá -
Rozvoj obchodních aktivit ve společnosti působící v potravinářském průmyslu
Filip Příplata