Vliv přídavku biologicky aktivních látek na jakost modelového systému přírodního sýra – Bc. Helena Slaninová
Bc. Helena Slaninová
Diplomová práce
Vliv přídavku biologicky aktivních látek na jakost modelového systému přírodního sýra
Effect of Biologically Active Substance Addition on Quality of Natural Cheese Model System
Anotace:
Práce se zabývala vlivem přídavku biologicky aktivních látek na jakost modelového systému přírodního sýra. Cíle práce lze rozdělit na tři fáze: optimalizace výroby přírodních sýrů holandského typu v podmínkách technologické laboratoře, výroba přírodních sýrů s přídavkem různých startérových kultur za účelem výběru vhodné kultury pro aplikaci lněné moučky do zrajícího sýra a v neposlední řadě výroba …víceAbstract:
This work examined the influence of the addition of biologically active substances on the quality of the model system of natural cheese. The objectives of the work can be divided into three phases: optimization of natural Dutch-type cheese in terms of technological laboratories, production of natural cheese with the addition of different starter cultures for the purpose of selecting a suitable culture …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2013
Zveřejnit od: 2. 5. 2013
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
SLANINOVÁ, Helena. \textit{Vliv přídavku biologicky aktivních látek na jakost modelového systému přírodního sýra}. Online. Diplomová práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2013. Dostupné z: https://theses.cz/id/ml4qc1/.
Jak správně citovat práci
Slaninová, Helena. Vliv přídavku biologicky aktivních látek na jakost modelového systému přírodního sýra. Zlín, 2013. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin - specializace Technologie mléka a mléčných výrobků
Práce na příbuzné téma
-
Vyhodnocení obsahu aminokyselin v hovězím mase býků českého strakatého plemene
Monika Šmachová -
Vliv přídavku karagenanů na obsah volných aminokyselin fermentovaných mléčných výrobků.
Petra SEKULOVÁ -
Vliv dusíkaté zátěže mokřadních luk na obsah volných aminokyselin v půdě.
Martin ŠEDA -
Distribuce obsahu volných aminokyselin a biogenních aminů v přírodním sýru eidamského typu
Radka FLASAROVÁ -
Změny obsahu volných aminokyselin a biogenních aminů v průběhu výroby vína
Barbora IVIČIČOVÁ -
Vliv kadmia na obsah nutričně významných látek ve vybrané odrůdě ječmene
Luboš Paznocht -
Obsah bilogicky aktivních látek v matcha čajích a jejich stanovení v průběhu přípravy
Tereza Koláčková -
Jakostní parametry dlouhozrajících sýrů v průběhu výrobního procesu a zrání sýrů
Zuzana Leischnerová