Lucie Šálková

Bakalářská práce

Právní úprava potravin nového typu v rámci EU

European legislation of novel food
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá právními aspekty potravin nového typu v EU, přináší i obecný americký pohled na ně. Teoretická část je zaměřena na porovnání staré právní úpravy potravin nového typu s novým nařízením, které bude účinné od roku 2018. Dále obsahuje stručnou charakteristiku institucí EFSA a FDA. V praktické části jsou uvedeny konkrétní příklady potravin nového typu a jejich charakteristiky …více
Abstract:
The thesis deals with legal aspects of novel food in EU, it brings also American point of view. Theoretical part of the paper is focused on the comparisn of the old legislation of novel food with new one, which will be applicable until 2018. Another point in the theoretical part is charasteristics of EFSA and FDA institutions. In the practical part specific examples of novel food and their characteristics …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 9. 2015

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 9. 6. 2016
  • Vedoucí: Nicole Grmelová
  • Oponent: Jan Vavrečka

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola ekonomická v Praze
http://www.vse.cz/vskp/eid/49815

Vysoká škola ekonomická v Praze

Bakalářský studijní program / obor:
Mezinárodní ekonomické vztahy / Podnikání a právo