Právní úprava potravin nového typu v rámci EU – Lucie Šálková
Lucie Šálková
Bakalářská práce
Právní úprava potravin nového typu v rámci EU
European legislation of novel food
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá právními aspekty potravin nového typu v EU, přináší i obecný americký pohled na ně. Teoretická část je zaměřena na porovnání staré právní úpravy potravin nového typu s novým nařízením, které bude účinné od roku 2018. Dále obsahuje stručnou charakteristiku institucí EFSA a FDA. V praktické části jsou uvedeny konkrétní příklady potravin nového typu a jejich charakteristiky …víceAbstract:
The thesis deals with legal aspects of novel food in EU, it brings also American point of view. Theoretical part of the paper is focused on the comparisn of the old legislation of novel food with new one, which will be applicable until 2018. Another point in the theoretical part is charasteristics of EFSA and FDA institutions. In the practical part specific examples of novel food and their characteristics …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 9. 2015
Identifikátor:
http://www.vse.cz/vskp/eid/49815
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 9. 6. 2016
- Vedoucí: Nicole Grmelová
- Oponent: Jan Vavrečka
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola ekonomická v Prazehttp://www.vse.cz/vskp/eid/49815
Vysoká škola ekonomická v Praze
Bakalářský studijní program / obor:
Mezinárodní ekonomické vztahy / Podnikání a právo
Práce na příbuzné téma
-
Potraviny nového typu
Vít Markovič -
Uvádění na trh potravin s využitím hmyzího proteinu jako potraviny nového typu: návrh a rozpočet marketingové strategie.
Helena Ukropcová -
Potraviny nového typu tzv. superpotraviny
Lucie Hellebrandová -
Přístup spotřebitelů v České republice k hmyzu jako potravině nového typu
Karolína Bartáková -
Potraviny nového typu na českém trhu
Katarína MIKLOŠOVÁ -
Nové potraviny v Evropě
Martina Vysoudilová -
BIOPOTRAVINY A POTRAVINY NOVÉHO TYPU Z HLEDISKA NUTRICE A OCHRANY ZDRAVÍ SPOTŘEBITELE
Jaroslava DUBNOVÁ -
Potravinové právo EU
Iveta Soustružníková