Antibacterial effect of essential oils and supercritical extracts from Cambodian spices against food pathogens in vapour phase – Jana Tůmová
Jana Tůmová
Bakalářská práce
Antibacterial effect of essential oils and supercritical extracts from Cambodian spices against food pathogens in vapour phase
Abstract:
Consumption of food contaminated by pathogenic bacteria is still a cause of illnesses with severe or fatal outcomes worldwide. The elimination of chemical food additives by natural products has recently gained attention of researchers. The use of natural antibacterial agents in vapour phase is promising option for food preservation (e.g., as smart packaging). The aim of this thesis is to evaluate of …více
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Ladislav Kokoška, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
TŮMOVÁ, Jana. \textit{Antibacterial effect of essential oils and supercritical extracts from Cambodian spices against food pathogens in vapour phase}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta tropického zemědělství. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/mqg0u0/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta tropického zemědělstvíČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta tropického zemědělstvíBakalářský studijní program / obor:
Zemědělská specializace / Zemědělství tropů a subtropů
Práce na příbuzné téma
-
Chemical composition and antimicrobial activity of essential oils and supercritical carbon dioxide extracts of Asian spices against food pathogens in liquid and vapor phase
Kateřina Vihanová -
&-lt;i&-gt;In vitro&-lt;/i&-gt; growth-inhibitory activity of spice essential oils and supercritical CO\(_{2}\) extracts against food pathogenic bacteria in vapor phase
Ondřej Horák -
In vitro growth-inhibitory effect of medicinal plants used in Cambodian traditional medicine for treatment of diarrhoea against intestinal bacterial pathogens
Marie Koryťáková -
Chemical composition and antimicrobial activity of essential oils and supercritical carbon dioxide extracts of Asian spices against food pathogens in liquid and vapor phase
Kateřina Vihanová -
Potential application of plant essential oils for food preservation
Mayda Rojnik -
Plant oils as a source of vitamin E in the human diet
Petra Libertova -
Chemical analysis of garlic essential oils (Allium sativum L.) from different countries of origin
PRINCE OWUSU KODOM -
Analysis of volatile compounds in a value-added jerky by incorporating Ajwain and Thyme essential oils
Elaine Anit
Název
Vložil
Vloženo
Práva