Bc. Ondřej Silly
Master's thesis
Bylinné nápoje na bázi piva
Beer-based herbal drinks
Anotácia:
V teoretické části diplomové práce je popsána historie bylinných piv na bázi piva, jejich legislativní požadavky, dále suroviny potřebné pro výrobu a technologie výroby. V praktické části bylo analyzováno 6 vzorků svrchně kvašených piv typu Ale. Pět z nich bylo připraveno s použitím chmele a byliny, v kontrolním vzorku byl k obohacení použit jen chmel. U těchto vzorků byl stanoven extrakt původní …viacAbstract:
The theoretical part of the thesis describes the history of beer - based herbal drinks, their legislative requirements, as well as raw materials needed for production and brewing proceses. In the practical part, 6 samples of top-fermented Ale-style beers were analyzed. Five of them were prepared using hops and herbs, in the control sample only hops were used for enrichment. The extract of the original …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 6. 6. 2022
- Vedúci: Ing. Miroslav Horák, Ph.D.
- Oponent: Josef Los, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / specializace:
Horticulture engineering / Zpracovatelské technologie a kvalita potravin
Práce na příbuzné téma
-
Antioxidační kapacita absintů
Hana Dočekalová -
Antioxidační kapacita a sorpční vlastnosti rostlinných doplňků \nl{}stravy
Kateřina Veselá -
Antioxidační kapacita instantních čajů
Štěpán Hainiš -
Antioxidační kapacita hroznového vína
Eva KÝVALOVÁ -
Antioxidační kapacita hroznového vína
Eva KÝVALOVÁ -
Antioxidační kapacita naklíčených semen zrnin
Iva MOJŽÍŠOVÁ -
Vliv přídavku bylin na kvalitu fermentačního procesu při výrobě piva
Martin Buchta -
Fenomén pivo v naší společnosti
Tomáš Römer